Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Međimurje

Čakovec otvara vrata ljetnim sportskim kampovima: 22 kampa i 18 sportova za djecu

Autor: Marijana Sopek
Čakovec otvara vrata ljetnim sportskim kampovima: 22 kampa i 18 sportova za djecu

Dvadeseta sezona Ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“ održat će se od 24. lipnja do 30. kolovoza 2024. Ovi kampovi su namijenjeni djeci školskog uzrasta iz gradskog područja, s ciljem kvalitetnog provođenja ljetnih praznika. Svakog radnog dana, djeca će provoditi dva sata u kampovima pod vodstvom stručnjaka, profesora tjelesnog, apsolvenata kineziologije i trenera.

Na konferenciji za novinare ispred Balon dvorane kod Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec i proslavljeni hrvatski olimpijac Filip Ude predstavili su ovogodišnji program. Ove godine djeci je na raspolaganju 22 kampa i 18 različitih sportova, a prvi kampovi počinju u ponedjeljak, 24. lipnja, s plivanjem, košarkom i rukometom.

- Cilj nam je da djeci iz Čakovca ali i cijelog Međimurja ljetne praznike učinimo nezaboravnim i ispunjenim kvalitetnim sportskim aktivnostima. Pod stručnim vodstvom iskusnih trenera i pedagoga te studenata kineziologije, djeca će i ove godine imati priliku ne samo usavršavati svoje vještine u omiljenom sportu, već i upoznati nove prijatelje, uživati u druženju i na zdrav načinu provoditi slobodno vrijeme. - kazala je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

- Ono što ove kampove čini posebnim jest raznolikost sportskih disciplina koje nude. Djeca se mogu opredijeliti za sport kojim se već bave ili pak isprobati neke nove. Također, program kampova je osmišljen tako da bude prilagođen svakom sudioniku i njegovim sposobnostima, tako da će svako dijete pronaći aktivnost koja mu odgovara. Treba naglasiti da je Čakovec, ne samo grad s velikim brojem sportskih udruga, već i grad u kojem se veliki broj osnovnoškolaca aktivno bavi sportom. To je činjenica na koju smo izuzetno ponosni i koja nam daje motivaciju da nastavljamo s ovim radom. Sigurna sam da će i ove godine ovi kampovi biti veliki uspjeh i da će se u njih uključiti velik broj djece. Vjerujem da je ulaganje u sport jedna od najkvalitetnijih investicija za budućnost naše djece. Kroz sport djeca uče timskom radu, disciplini, poštenju i zdravim navikama, a sve su to vrijednosti koje će im koristiti u svim aspektima života. - istakla je gradonačelnica.

Tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca Tomica Jakopec rekao je o tehničkim informacijama
- Kampovi će trajati od 24. lipnja do 30. kolovoza. Prvi na rasporedu su kampovi iz plivanja, odbojke na pijesku i košarke. Cijena za sudionike iz Čakovca je 15 eura, a za ostale 25 eura, što pokriva sudjelovanje na svim sportskim borilištima, majicu, bočicu za vodu i napitke. Kampovi se održavaju od ponedjeljka do petka, od 9 do 11 sati. Prijave su moguće svakog ponedjeljka do 9 sati na recepciji Gradskih bazena. - pojasnio je.

Hrvatski olimpijac, gimnastičar Filip Ude, također je pozvao djecu na sudjelovanje - Malo sam ljubomoran na današnje klince koji imaju ovako velike mogućnosti izbora sportova i zanimacija tijekom cijelog ljeta - našalio se Ude. - U moje vrijeme ovakvi projekti nisu postojali. Zahvaljujem Gradu Čakovcu na podršci i pozivam sve klince da se pridruže kampovima jer ovdje možda stvaramo buduće vrhunske sportaše. -

Kvaliteta kampova, sportova i stručnog kadra tijekom godina privukla je pažnju mnogih gradova, koji su preuzeli ovaj uspješan ljetni sportski koncept iz Čakovca.
Prošle godine kampovi su zabilježili rekordnih 526 sudionika, a ove godine očekuje se sličan interes.

sjever.hr/cakovec.hr
20.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?