Now Reading:
Zagorski vodovod povisio cijene usluga – evo koliko ćete od sad plaćati
Full Article 1 minutes read

Zagorski vodovod povisio cijene usluga – evo koliko ćete od sad plaćati

Skupština društva Zagorskog vodovoda d.o.o. Zabok izglasala je promjena cijena vodnih usluga i naknade za razvoj na održanoj sjednici 18. lipnja 2024. godine uz samo dva glasa protiv, a od 1. srpnja 2024. godine primjenjivat će se odluka promijeni usluga i naknada.

Temeljem novih izračuna cijena vodnih usluga, račun za kućanstvo koje koristi uslugu javne vodoopskrbe i troši 15 kubika vode mjesečno bit će veći za otprilike 3,30 eura mjesečno.

Nove cijene vodnih usluga formirane su na temelju Uredbe o metodologiji za određivanje cijene vodnih usluga, a koju je donijela Vlada Republike Hrvatske i Smjernica za primjenu metodologije za određivanje cijena vodnih usluga, a koje je donijelo Vijeće za vodne usluge.

Zagorski vodovod završio je prošlu poslovnu godinu s gubitkom jer Skupština Društva nije odobrila povećanje cijena vodnih usluga u listopadu 2023. godine zbog protivljenja nekih članova. Povećanje cijena je nužno kako bi se prilagodili novim tržišnim uvjetima i osigurali stabilno poslovanje Društva k tome naglašavaju iz vodovoda kako cijena kubika vode nije povećana od 2011. godine.

Više o odluci Skupštine možete pročitati na njihovoj službenoj web stranici – www.zagorski-vodovod.hr.

foto:ilustracija

sjever.hr 19.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.