Now Reading:
U Bedekovčini dodijeljene nagrade ljubaznim vozačima u sklopu akcije “Dan ljubaznosti u prometu”
Full Article 2 minutes read

U Bedekovčini dodijeljene nagrade ljubaznim vozačima u sklopu akcije “Dan ljubaznosti u prometu”

U organizaciji Policijske uprave krapinsko-zagorske, uz potporu i sudjelovanje Srednje škole Bedekovčina, 29. svibnja provedena je preventivna akcija „Dan ljubaznosti u prometu“.

Cilj akcije je bio poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima, a isto tako i poticanje pješaka na zahvalu poradi propuštanja na pješačkim prijelazima putem neverbalne komunikacije.

Akcija je provedena u Bedekovčini na tri pješačka prijelaza u Ul. Ljudevita Gaja, Ul. Stjepana Radića i pješački prijelaz na Trgu Ante Starčevića, gdje je sedam učenika Srednje škole Bedekovčina evidentiralo savjesne i nesavjesne vozače, odnosno vozače koji su propuštali pješake na pješačkim prijelazima i one koji to nisu činili, te dodatno evidentirali vozače koji su to činili na ljubazan način.

Tijekom akcije evidentirano je ukupno 188 vozača, od čega je bilo 110 „savjesnih“ vozača i 78 „nesavjesnih“ vozača. Od 110 „savjesnih“ vozača, njih 47 uz propuštanje prednosti pješacima na pješačkim prijelazima svojom pozitivnom neverbalnom komunikacijom i gestikulacijom su dodatno evidentirani kao „ljubazni vozači“.

Tako su u petak, 14. lipnja u Srednjoj školi Bedekovčina uručene prigodne nagrade za odabrana tri „ljubazna vozača“ i to za Martinu Martinić iz Bedekovčine, Jasenku Mutak iz Bedekovčine i Bornu Drobeca iz Oroslavja.

Prigodne nagrade uručili su im načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i policijski službenik za poslove prometne policije Policijske uprave krapinsko-zagorske Tomislav Zajec, uz prisutnost ravnateljice Srednje škole Bedekovčina Vere Hrvoj, profesorice Danijele Švigir i učenika Srednje škole Bedekovčina koji su sudjelovali u navedenoj preventivnoj akciji.

sjever.hr

19.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.