Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Hrvatska i svijet

GORI POGON EKO-FLORA U ZAPREŠIĆU! ZATVORITE PROZORE, GUSTI DIM PREŠAO PREKO ZAGORJA!

Autor: Marijana Sopek
GORI POGON EKO-FLORA U ZAPREŠIĆU! ZATVORITE PROZORE, GUSTI DIM PREŠAO PREKO ZAGORJA!

Gori pogon Eko-flora u kojem su goleme količine plastičnog otpada, javlja nam kolega s terena u Zaprešiću.

Pogon Eko-flora smješten je u neposrednoj blizini centra Zaprešića, kraj željezničke postaje Novi dvori i Jelačićevih Novih dvora. Promet se po staroj Zagorskoj magistrali uz Westgate shopping centar zasad odvija normalno, mole se vozači da se ne zaustavljaju bez potrebe. Na terenu su sve lokalne vatrogasne postrojbe. 

Dim se širi prema sjevernim obroncima Medvednice, ali i zapadu grada, Podsusedu, Vrapča. S obzirom na golemu količinu toksičnih čestica, upozoravaju se svi građani iz tog dijela grada da ne izlaze bez potrebe i zatvore prozore. Općina Bistra pozvala je sve mještane da zatvore prozore i budu u kućama, kako bi izbjegli udisanje dima, a prema navodima čitatelja gusti dim je došao sve do Svetog Ivana Zeline.

Prema Zaprešiću je pod pratnjom Zagrebačkom obilaznicom poslije 19 sati jurio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji i stanuje u tom gradu, a sam požar je od njegova doma udaljen manje od kilometra. 

Eko-Flor Plus u sastavu je Cios grupe, čiji je vlasnik kontroverzni Petar Pripuz. Firma je osnovana 2001. i do danas je izrasla u najveću domaću privatnu tvrtku za sakupljanje komunalnog i neopasnog otpada u Hrvatskoj.

foto i video: čitatelj

sjever.hr 19.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?