Now Reading:
Općina Mala Subotica u projektu “Zaželi – pomoć je tu” – zaposlene su dvije osobe
Full Article 2 minutes read

Općina Mala Subotica u projektu “Zaželi – pomoć je tu” – zaposlene su dvije osobe

Općina Mala Subotica sa susjednim gradom i općinom početkom godine započela su s provedbom projekta “Zaželi – pomoć je tu”. Stoga je u petak, 14. lipnja 2024. godine, održana početna konferencija spomenutog projekta, dok je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti od 561.000,00 eura potpisan još 19. siječnja 2024. godine. Financiranje projekta osigurano je u potpunosti, od čega 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda. Ukupno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Navedenim se projektom nastoji doprinijeti prevenciji institucionalizacije te dati doprinos povećanju socijalne uključenosti posebno ranjivih društvenih skupina. Stoga se kao dvije osnovne ciljne skupine korisnika usluga pretpostavljaju osobe starije od 65 godina i odrasle osobe s invaliditetom. Naime, upravo su to društvene skupine kojima je u današnje vrijeme pomoć u obavljanju svakodnevnih aktivnosti prijeko potrebna.

Osim toga, te društvene skupine vrlo često raspolažu s niskim primanjima zbog čega im je mogućnost zadovoljavanja osnovnih životnih potreba ograničena. Upravo se ovim projektom nastoji osigurati potpora i podrška u svakodnevnom životu tih društvenih skupina, a za korisnike se svaki mjesec osiguravaju i paketi kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština. Na samom početku provedbe projekta tj. početku pružanja usluga bilo je predviđeno da broj korisnika bude 66 ili više, a danas broji ukupno 75 korisnika.

Trenutno je u okviru projekta zaposleno 11 pružateljica usluga, od čega njih 2 na području općine Mala Subotica.

Načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc istaknuo je važnost pružanja potpore i podrške socijalno isključenim društvenim skupinama te važnost njihove integracije u društveni život zajednice.

Također, istaknuo je da će se udio osoba starije životne dobi u populaciji tijekom vremena samo povećavati, zbog čega su projekti kao što je ovaj iznimno korisni. Isto tako, naglašeno je da je dobra suradnja među partnerima ključ uspjeha projekata kao što je „Zaželi – pomoć je tu“.

sjever.hr/opcina-mala-subotica.hr 18.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.