Now Reading:
Župan Koren potpisao ugovore za postavljanje fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima
Full Article 2 minutes read

Župan Koren potpisao ugovore za postavljanje fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima

U prostorijama Županijske uprave Koprivničko-križevačke županije je održano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi radova postavljanja fotonaponskih elektrana na osnovnim školama u Drnju, Virju i Koprivničkim Bregima.

Župan Darko Koren uvodno je naglasio kako je potpisivanje ugovora ukupne vrijednosti 54. 921 eura pokazatelj da Županija nastavlja s ulaganjima u školsku infrastrukturu i provođenje politika energetske samoodrživosti.

Uz ove tri za koje potpisujemo ugovore, u protekle tri godine fotonaponske elektrane smo postavili na 13 osnovnih i srednjih škola kojima smo osnivač, ukupne vrijednosti 562 tisuće eura. Korištenjem obnovljivih izvora energije škole postaju energetski neovisnije i ostvaruju značajne financijske uštede, vjerujem da će ravnateljicama škola ovi projekti uvelike pomoći u još uspješnijem poslovanju – kazao je župan te dodao kako će se strategija ulaganja u fotonaponske elektrane nastaviti izradom projekata za dogradnju školskih prostora za jednosmjensku nastavu u osnovnim i područnim školama.

Potpisivanju su  prisustvovale ravnateljica OŠ Fran Koncelak Drnje Dunja Valenčak, ravnateljica OŠ Franje Viktora Šignjara Virje Marica Cik Adaković i ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović. Uime ravnateljica obratila se Marica Cik Adaković koja je zahvalila Županiji na potpori u energetskoj obnovi škole.

Ugovori uključuju izradu projektno-tehničke dokumentacije i radove postavljanja elektrana, pa će tako OŠ Fran Koncelak Drnje dobiti elektranu snage 15 kWp-a vrijednu 10.270 eura, OŠ prof. Franje Viktora Šignjara elektranu snage 38 kWp-a vrijednu 19.546 eura te OŠ koprivnički Bregi koji će dobiti elektranu snage 42 kWp-a vrijednu 22.479 eura.

sjever.hr 17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.