Now Reading:
Župan Kolar Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije, predao ključeve devet vozila vrijednih 150 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar Domu zdravlja Krapinsko-zagorske županije, predao ključeve devet vozila vrijednih 150 tisuća eura

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je predao ključeve devet vozila nabavljenih za potrebe Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije.

Vozila će koristiti patronažna služba, laboratorij i palijativna skrb Doma zdravlja KZŽ. Vrijednost nabave je 150 tisuća eura, od toga će dva patronažna vozila biti plaćena od decentraliziranih sredstava u iznosu od 32 tisuće eura.

Župan Željko Kolar rekao je kako Županija čitavo ovo vrijeme ulaže u zdravstveni sustav Krapinsko-zagorske županije.

Procijenili smo da je upravo sada najbolji trenutak da idemo u jednu veću nabavu vozila, koja će omogućiti našim patronažnim sestrama i ostalim djelatnicima Doma zdravlja da s većom sigurnošću i udobnošću obavljaju svoj dio posla. Oni su ti koji uspostavljaju i održavaju kontakt s našim pacijentima, a mi kao osnivač ćemo se truditi da im osiguramo najbolje moguće uvjete za rad – istaknuo je Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek kazala je kako je izuzetno važno da primarna zdravstvena zaštita bude stvarno podjednako dostupna u svakom kutku Krapinsko-zagorske županije.

Što se tiče patronažne službe 25 je ugovorenih timova, jedan tim je na 5100 stanovnika, što zapravo znači da je dobra pokrivenost patronažne službe. Svrha primarne zdravstvene zaštite je jednako dostupna zdravstvena skrb u svim dijelovima županije, pa tako i ove laboratorijske pretrage i usluge koje se zapravo mogu obaviti skupljanjem uzoraka po našim ambulantama. U sustavu i radu palijativne skrbi, na godišnjoj razini prosječno imamo od 170 do 200 pacijenata, to govori o tome koliko puno i kvalitetno radi naš palijativni tim. Sve te službe trebaju kvalitetna vozila i tako ćemo uslugu održati na jednoj visokoj razini – naglasila je Petek.

Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan rekla je kako je nabavljeno osam malih vozila za patronažu i laboratorije i jedno vozilo za tehničku službu.

– Trudimo se da našim djelatnicima osiguramo najbolje uvjete za rad, a isto tako trudimo se i da našim pacijentima pružimo maksimalnu zdravstvenu zaštitu koju svi oni zaslužuju – pojasnila je Dogan.

Dodala je kako dva vozila idu za patronažu u Zlatar Bistricu, Mače, Hrašćinu i Budinščinu, jedno vozilo za patronažu u Zabok i u Pregradu, te za laboratorije u Krapini, Pregradi i Oroslavju. Jedno vozilo je namijenjeno za koordinatora palijativne skrbi koji putuje po cijeloj županiji.

i.belošević/sjever.hr 17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.