Now Reading:
Predstavljeno treće izdanje brošure “Građanski odgoj i obrazovanje u praksi”, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj kojeg provodi Varaždinska županija
Full Article 2 minutes read

Predstavljeno treće izdanje brošure “Građanski odgoj i obrazovanje u praksi”, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj kojeg provodi Varaždinska županija

Varaždinska županija je treću godinu zaredom izdala brošuru s pregledom svih projekata građanskoga odgoja koji su u školskoj godini 2023./24. provodile osnovne i srednje škole iz Varaždinske županije. Provedeni projekti i ove su godine rezultat raspisanog poziva za sufinanciranje projekata u okviru građanskog odgoja.

Svi projekti su objedinjeni u brošuri „Građanski odgoj i obrazovanje u praksi”, po čemu je ovaj projekt jedinstven u Hrvatskoj, a brošura je predstavljena u ponedjeljak u Županijskoj palači.

– Varaždinska županija treću godinu zaredom provodi ovaj specifičan projekt građanskog odgoja, mi to jedini provodimo u Hrvatskoj. Svakoj školi dodjeljujemo 1400 eura da profesori, mentori, ravnatelji, učenici osmisle što smatraju da je tom kraju, mjestu u kojem se ta škola nalazi, najzanimljivije, da naglase određene prednosti ili nedostatke i na koji način izaći tome u susret – rekao je župan Anđelko Stričak te istaknuo kako nastavnici i učenici svojim projektima pokazuju kreativnost i bogatstvo idejama.

– Ovu godinu završavamo jako dobro, imat ćemo još dva okupljanja da nagradimo i damo zasluženu pažnju svima onima koji su na državnim natjecanjima osvojili neko od mjesta, a potom da damo zasluženu pažnju svim našim učenicima, mentorima koji su na međunarodnim natjecanjima predstavljali Republiku Hrvatsku i Varaždinsku županiju, a isto tako osvojili neko od mjesta – rekao je župan te osmašima poslao i poruku.

– Imamo 200 upisnih mjesta više nego je potrebno, tako da će svi biti upisani – rekao je župan i dodao da i sljedeće godine nastavljaju sa Centrima izvrsnosti, dok od jeseni kreće i Centar kompetentnosti u poljoprivredi u Arboretumu Opeki.

– Ono što je bogatstvo Varaždinske županije, to su ljudi, a pogotovo mladi naraštaji – rekao je župan za kraj te svima čestitao na rezultatima koje su postigli ove godine.

Uz brošuru, predstavljeno je bilo i pet najuspješnijih projekata – tri iz osnovnih i dva iz srednjih škola, koje je odabralo stručno povjerenstvo.

n.p.bajz/sjever.hr

17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.