Now Reading:
58-godišnjak vozio Žarovnicom s 2.05 promila
Full Article 1 minutes read

58-godišnjak vozio Žarovnicom s 2.05 promila

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća, od toga 7 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 74 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te 49 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 189 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a dva vozača su smještena u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U nedjelju, 16. lipnja oko 11.30 sati, u Žarovnici, policijski službenici su u kontroli prometa zaustavili osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 2.05 promila upravljao 58-godišnjak. Pošto je postojala opravdana bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

foto: arhiva

sjever.hr
17.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.