Now Reading:
Na „43. memorijalu Mirka Kolarića” u Varaždinu natjecalo se 1200 vatrogasaca
Full Article 2 minutes read

Na „43. memorijalu Mirka Kolarića” u Varaždinu natjecalo se 1200 vatrogasaca

Na varaždinskom stadionu Sloboda u subotu, 15. lipnja, održan je „43. Memorijal Mirka Kolarića” na kojem je sudjelovalo oko 1200 natjecatelja, vatrogasaca svrstanih 124 ekipe iz cijele Hrvatske.

Veliko vatrogasno natjecanje pratili su i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

– Nekada sam sudjelovao na ovakvim natjecanjima vježbajući strojara ili cijevnog 1. Za vatrogasce su takva natjecanja i osvojena mjesta znak prestiža. Ali ovakva natjecanja su i odlična provjera njihove spremnosti i spretnosti. Kad govorimo o njihovoj požrtvovnosti, u to smo se imali prilike uvjeriti na cijelom nizu primjera u nekoliko posljednjih godina – naglasio je župan Stričak.

Svečanost na stadionu Sloboda bila je prilika da predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec uruči plaketu počasnog člana DVD-a Varaždin zamjeniku gradonačelnika Grada Varaždina, zastupniku u Hrvatskom saboru Miroslavu Markoviću.

Pobjedničke pehare najboljim vatrogasnim ekipama uručio je zamjenik predsjednika predsjedništva HVZ-a Nedeljko Vukalović. Prijelazni pehar kao najbolja ekipa memorijala osvojio je DVD- Andrilovec.

Tradicionalni vatrogasni Memorijal, koji se svake godine održava u počast Mirku Kolariću, učitelju hrvatskog vatrogastva, organizira DVD “Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu“. Održava se pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Varaždina i predstavlja jedno od najmasovnijih i najstarijih vatrogasnih natjecanja u Hrvatskoj.

Natjecanje je održano u sklopu obilježavanja 160. obljetnice DVD-a Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu.

sjever.hr
16.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.