Now Reading:
INTERVJU MILE KEKIN: Veselim se nastupu u Bedekovčini, svirat ćemo koliko želimo ili dok nam ne isključe struju
Full Article 4 minutes read

INTERVJU MILE KEKIN: Veselim se nastupu u Bedekovčini, svirat ćemo koliko želimo ili dok nam ne isključe struju

Ususret nastupu na Bedekovčanskim jezerima, donosimo vam intervju s Mile Kekinom, bivšim frontmenom Hladnog piva.

Mile Kekin je dobro poznati hrvatski rock glazbenik, tekstopisac i pjevač. Ostvario je i nekoliko sporednih uloga u domaćim televizijskim serijama, kao i u nekoliko filmova.

Svi ga najviše znaju po grupi Hladno pivo, no bend se raspao, sad ima novi s kojim izvodi pjesme iz svih faza svoje karijere.

Mile će zapjevati pred zagorskom publikom, evo što ima novoga u njegovoj karijeri.

Imate novi album, možete nam reći malo više o njemu?

Zove se „Nježno đonom“ i sadrži 12 novih pjesama. Po reakcijama publike rekao bih da sam skupa s bendom uspio napraviti energičan miks žanrova, tematski šaroliki i optimističan. Prvi singl bio je za pjesmu „Mala“, uz koji je izašla slikovnica Tomislava Torjanca, a posljednji je „Bez problema“ koji se pokazao jednim od koncertnih favorita. Album sam napravio s novim bendom i Mark Mrakovčićem, producentom koji je radio i „Mort“, „Mašinka“, „Lovely Quinces“ i mnogo drugih artista nove generacije. On je sada i u mojoj šestorci kojom obilazim gradove i širim sretnu vijest da nije sve tako sivo.

Kako Vas je s novim bendom prihvatila publika? Zapjevate li na koncertima i svoje najveće hitove koje ste ostvarili s Hladnim pivom?

Pa naravno, pisao sam pjesme i za Hladno pivo i ne mislim bježati od toga. Sviram sve najznačajnije pjesme iz ere Piva, ali i solo hitove od „Reno 4“ pa nadalje. Imam preko dva i pol sata materijala na raspolaganju, što nije lako stisnuti u festivalski nastup koji obično traje 90 minuta. Srećom u Bedekovčini neće biti takvih dilema. Tamo sviramo koliko želimo ili dok nam ne isključe struju.

Imate bogatu glazbenu karijeru, što biste izdvojili kao najveće vaše uspjehe?

Uf. Nije mi to lako odabrati, ali hajde, da sad baš moram reći s kojima sam kao autor i sada  najzadovoljniji, bio bi to na prvom mjestu naš prvijenac „Džinovski“, koji ne mogu preskočiti jer je s njim sve krenulo, onda možda „Šamar“ i „Knjigu žalbe“, albumi s kojih i danas sviram puno pjesama, a od solo albuma sam najzadovoljniji s posljednja dva. „Kuča bez krova” je moj najosobniji album, a „Nježno đonom”, najšarolikiji i najoriginalniji uradak dosad. Uspjehom smatram što se i dalje veselim svakom putovanju i koncertu i to nakon što sam odsvirao manje više sve gradove i sela koja imaju električnu energiju i binu. Doduše pjevao sam i na mjestima koji nemaju binu, što nije lako kad si visok 166 centimetra.

Dolazite u Bedekovčinu, gdje ćete 21. lipnja održati koncert, imate vjernu publiku i u Zagorju, što spremate?

Spremamo svirku od najmanje dva sata, a kako se turneja zove „Soundtrack za život“, tako će i repertoar biti prošaran pjesmama iz svih faza moje karijere. Nisam dugo svirao u Zagorju pa se baš veselim. Čujem da sviramo pored jezera što će biti prilika za prvo kupanje ove godine.

Što spremate u skorijoj budućnosti, i spremate li koncerte preko ljeta?

Preko ljeta putujem i sviram posvuda, nakon Bedekovčine smo u Mostaru, Sarajevu, Puli, Rijeci, Šibeniku, Nikšiću i još desetak gradova.

Najesen izlazi film o Draženu Petroviću u kojem glumim sporednu, ali važnu ulogu. Tada mi izlazi i zbirka pjesama koja će sadržavati i neke making of materijale i u kojoj će biti i poneki moj sastavak na temu život i glazba.

Turneja „Soundtrack za život“ se zatim nastavlja koncertima u Oslu u Norveškoj, Splitu, Novom Sadu, Beogradu, Ljubljani i završava u Tvornici u Zagrebu, 9. studenog, što će mi biti najveći koncert do sada u ovoj novoj formaciji.

Ali prije svega toga, vidimo se 21. lipnja na koncertu u Bedekovčini, kraj jezera. 

i.belošević/sjever.hr 15.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.