Now Reading:
Roditelji iz pakla: Sud im oduzeo djecu jer su bila gladna, prljava, prozebla, a oni brinuli samo o svojim potrebama
Full Article 2 minutes read

Roditelji iz pakla: Sud im oduzeo djecu jer su bila gladna, prljava, prozebla, a oni brinuli samo o svojim potrebama

Otac u dobi od 22 godine i majka od 23 godine nepravomoćno su proglašeni krivima što su od prosinca 2019. do siječnja 2021., u mjestu u Slavoniji, zanemarivali svoju djecu rođenu navedenih godina.

Kako piše Glas Slavonije, iako svjesni minimalnih potreba djece za njihov pravilan rast i razvoj te višekratno upozoreni od djelatnika Centra za socijalnu skrb na obvezu stvaranja sigurnog okruženja za djecu, nisu znali nahraniti djecu, previti ih, nisu bili upućeni u važne činjenice vezane uz adekvatnu skrb o djeci kao što je djetetov liječnik, težina djeteta, veličina odjeće koju dijete nosi.

Kuća je bila hladna, neuredna, nisu osigurali ogrjev ni prehranu za djecu, bili su usmjereni isključivo na zadovoljenje vlastitih potreba, nisu poštovali upute djelatnika Centra za socijalnu skrb, a njihovo ponašanje bilo je ozbiljna ugroza za život, zdravlje i razvoj djece. Zbog toga su na prijedlog Centra za socijalnu skrb, rješenjem suda, lišeni prava na roditeljsku skrb za oboje djece.

Glas Slavonije piše da su kao roditelji grubo zanemarili svoje dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja djece te nisu provodili odluku za zaštitu dobrobiti djeteta koje je odredio Centar za socijalnu skrb, čime su počinili tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djece. Sud ih je svakog pojedinačno osudio za svako kazneno djelo na po šest mjeseci zatvora, objedinjeno na deset mjeseci zatvora, no uvjetno su kažnjeni tako što u zatvor neće ići ako u vremenu u dvije godine ne počine novo kazneno djelo.

Roditelji iz pakla nisu ni na koji način pokazali interes za edukacijom oko roditeljskih kompetencija, nisu slušali upute ni savjete djelatnika Centra za socijalnu skrb, svjesno su vrijeme provodili stihijski, na mobitelima i slično, i to je razlog zbog kojeg su lišeni prava na roditeljsku skrb u odnosu prema oboje djece.

sjever.hr/glasslavonije.hr
14.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.