Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Sport

Pazite na rekvizite: njemački autoklub izdao smjernice za navijače u prometu

Autor: Marijana Sopek
Pazite na rekvizite: njemački autoklub izdao smjernice za navijače u prometu

Njemački autoklub ADAC izdao je upute za sigurno stavljanje navijačkih rekvizita na vozila uoči početka Europskog nogometnog prvenstva. Navijački predmeti su općenito dopušteni na automobilima sve dok su pravilno pričvršćeni i ne ometaju vozača ili druge sudionike u prometu, izvijestio je ADAC Hessen-Thuringia u četvrtak u Frankfurtu.

Prema ADAC-u, važno je da vjetrobransko staklo i prednja bočna stakla ostanu neprekrivena ukrasima. Također, prednja svjetla i pokazivači stop svjetala moraju biti vidljivi, prenosi Fenix Magazin. Posebno se naglašava da žmigavci na bočnim retrovizorima ne smiju biti prekriveni takozvanim čarapama za retrovizore, jer to predstavlja upravni prekršaj.

Kako prenosi n1info.hr, male zastavice, naljepnice i druge dekoracije dopuštene su sve dok ne ometaju pogled vozača ili drugih sudionika u prometu. Male zastavice na stražnjim bočnim staklima moraju biti sigurno pričvršćene kako ne bi smanjile vidljivost vozaču. Navijačke zastave su dozvoljene, ali moraju biti uklonjene tijekom vožnje autocestom zbog rizika da se pri velikim brzinama otrgnu i ugroze promet.

ADAC je također naglasio da je zabranjeno držati velike zastave kroz prozor ili se naginjati izvan automobila. Navijačke auto-povorke (autokorso) kroz njemačke gradove nisu službeno dopuštene, ali policija često tolerira ove povorke tijekom sportskih događaja i vjenčanja, uključujući pojačano trubljenje iako to krši prometne propise.

Uobičajena pravila cestovnog prometa poput nošenja sigurnosnog pojasa, poštivanja ograničenja brzine i pravila prednosti prolaska također se primjenjuju na kolone vozila piše n1info.hr.

foto: arhiva
sjever.hr/n1info.hr
14.06.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?