Now Reading:
Na području Krapine modernizirat će se 50-ak dionica nerazvrstanih cesta, sanirat će se i klizišta
Full Article 2 minutes read

Na području Krapine modernizirat će se 50-ak dionica nerazvrstanih cesta, sanirat će se i klizišta

Na području grada Krapine u tijeku su radovi na komunalnoj infrastrukturi. Tako se saniraju i moderniziraju nerazvrstane ceste.

Početkom godine raspisan je natječaj za sanaciju i modernizaciju tih cesta nakon, sklopljen je ugovor i krenulo se s radovima.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović rekao je kako je natječaj vrijedan oko 1.750.000 tisuća eura, a u planu je sanacija i modernizacija nešto više od 50-ak dionica nerazvrstanih cesta na području grada.

Jedan dio ceste je napravljen na području Mjesnog odbora Škarićevo i sve ugovorene dionice bi do kraja ove kalendarske godine trebale biti završene. U gradu Krapini je i niz radova na ostaloj komunalnoj infrastrukturi, otvoreno je nekoliko natječaja, između ostaloga proveden je i postupak javne nabave za sanaciju klizišta na glavnoj cesti u naselju Škarićevo. Na natječaj je pristiglo 12 ponuda i u tijeku je pregled i ocjena pristiglih ponuda. Najpovoljnije ponude iznose oko 300 tisuća eura, a nakon što će se pregledati sve, donijet će se odluka o odabiru izvođača  – istaknuo je Gregurović.

Gradonačelnik Gregurović je dodao kako bi radovi na sanaciji tog klizišta trebali početi tijekom ljetnih mjeseci.

 – Osim ovog, na području grada Krapine otvorilo se još nekoliko novih klizišta te će se u izmjenama i dopunama proračuna, koje će biti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, osigurati potrebna sredstva za geomehaničke istražne radove i izradu projektne dokumentacije, kako bi se nakon toga pristupilo i samoj sanaciji novootvorenih klizišta na području grada – zaključio je gradonačelnik Krapine.

sjever.hr 14.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.