Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Crna kronika

VELIKA AKCIJA EPPO-a i POLICIJE Sumnja se na višemilijunsku prijevaru, policija i u čakovečkoj Vajdi

Autor: Alenka Kučić
VELIKA AKCIJA EPPO-a i POLICIJE Sumnja se na višemilijunsku prijevaru, policija i u čakovečkoj Vajdi

Kao što smo ranije izvijestili, Ured europskog javnog tužitelja - EPPO u Zagrebu, u suradnji s PU međimurskom, provodi hitne dokazne radnje u više hrvatskih županija i to zbog sumnji na subvencijsku prijevaru u vrijednosti više milijuna eura i krivotvorenje isprava,, a policijski je kombi i ispred Upravne zgrade Mesne industrije Vajda u Čakovcu.

Kako je objavio EPPO, hitne dokazne radnje provode se u više hrvatskih županija, prema više hrvatskih državljana za koje se osnovano sumnja da su počinili subvencijske prijevare u vrijednosti više milijuna eura te krivotvorenje isprava, na štetu financijskih interesa Unije.

„O daljnjim postupanjima u ovoj istrazi javnost će biti pravovremeno obaviještena”, poručili su.

Nenad Risek, policijski službenik za odnose s javnošću PU međimurske potvrdio je da je u tijeku akcija prema više osoba, a na pitanje je li u središtu istrage Vajda ovako je odgovorio:

-To ne mogu potvrditi, samo mogu reći da smo u akciji!

Pred Upravnom zgradom Vajde u Čakovcu je policijski kombi, a okupili su se i novinari. Obratila im se žena koja je izašla iz zgrade Uprave i koja se nije ni predstavila.

-Trenutno nemamo nikakvih komentara i nemremo davati nikakve izjave - rekla je žena, okrenula se od novinara i vratila u zgradu. U Upravnu zgradu oko podneva su ušle i tri službene osobe.

a.kučić/sjever.hr
13.06.2024.

Podijeli članak:

Najnovije

/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?