Now Reading:
Uskoro kreću dva velika turistička projekta Koprivničko-križevačke županije
Full Article 2 minutes read

Uskoro kreću dva velika turistička projekta Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u srijedu su održani radni sastanci projektnih timova koji rade na projektima „Rekonstrukcija dvorca Inkey u infrastrukturu u funkciji razvoja wellness turizma“ i Interpretacijski centar “Bolenov dravski put”.

Članovi projektnih timova su raspravljali o predstojećim aktivnostima u okviru provedbe projekata s kojima se kreće tijekom ovog mjeseca pa će tako polovicom i krajem lipnja biti održane i početne konferencije za oba projekta.

Podsjetimo, riječ je o dva vrlo važna projekta kojima će se upotpuniti kontinentalna turistička ponuda na području Koprivničko-križevačke županije. Za spomenute projekte osigurano je i 13 milijuna eura bespovratnih sredstava u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti kroz poziv „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ Ministarstva turizma i sporta.

Koprivničko-križevačka županija je za projekt rekonstrukcije dvorca Inkey ukupne vrijednosti 12,9 milijuna eura osigurala 10,1 milijuna eura bespovratnih sredstava, dok je Općina Gola za Interpretacijski centar „Bolenov dravski put“ u kojem su partneri Koprivničko-križevačka županija i Javna ustanova Lučka uprava Osijek osigurala 2,9 milijuna eura bespovratnih sredstava u projektu ukupne vrijednosti 3,5 milijuna eura.

Dodajmo kako je projektno-tehničku dokumentaciju za oba projekta pripremala PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije koja će pružati stručnu pomoć u daljnjoj provedbi projekta.

sjever.hr

13.06.2024.

13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.