Now Reading:
Umirovljenici Varaždinske županije ukupni su pobjednici državnog natjecanja umirovljenika Hrvatske, čestitao im župan Stričak
Full Article 2 minutes read

Umirovljenici Varaždinske županije ukupni su pobjednici državnog natjecanja umirovljenika Hrvatske, čestitao im župan Stričak

Varaždinska županija ima prvake u svim dobnim kategorijama: 18-eročlana ekipa Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije ukupni je pobjednik ovogodišnjih Sportskih susreta Matice umirovljenka Hrvatske.

Odličan rezultat ostvarili su na osmom po redu državnom natjecanju koje je 5. lipnja održano u Dugoj Resi.

Čestitke je sportašima-umirovljenicima danas uputio župan Anđelko Stričak, koji je za njih u Županijskoj palači organizirao prijem zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubicom Božić i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darkom Majhenom.

Ponosna je bila i predsjednica Županijskog saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Jadranka Bahlen, koja je zahvalila županu Stričaku i Županiji na podršci, bez koje ne bi ni bilo ovoga rezultata.

– Čestitamo vam od srca, a posebno smo ponosni što ste pobjednički pehar prvi put donijeli u Varaždinsku županiju. I dalje ćemo pružati potporu aktivnostima Saveza udruga umirovljenika, ali i napraviti iskorak budući da ćemo prvi u Hrvatskoj izraditi strategiju „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi” – istaknuo je župan Stričak.

Upravo je danas, dan nakon odluke Županijske skupštine, održana i prva sjednica Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu projekta „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi”.

– Danas smo na sjednici utvrdili hodogram aktivnosti i odredili koji su prioriteti, a već je provedena i anketa o kvaliteti života među osobama treće životne dobi iz naše županije. Anketu je proveo Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever na čelu s profesoricom Marijanom Neuberg u suradnji sa Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije na čelu s Jadrankom Bahlen. U tijeku je obrada dobivenih podataka, čime ćemo prvi u Hrvatskoj imati relevantne podatke o kvaliteti života i potrebama naših umirovljenika budući da je u anketi sudjelovalo oko 2.000 ljudi treće životne dobi – rekao je župan Anđelko Stričak, ujedno predsjednik Koordinacijskog odbora.

sjever.hr
13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.