Now Reading:
U Strmcu Stubičkom uredit će se podružnica DV “Zvirek“ za 12 djece. Beljak: Sva djeca s područja Stubičkih Toplica bit će upisana u vrtić!
Full Article 2 minutes read

U Strmcu Stubičkom uredit će se podružnica DV “Zvirek“ za 12 djece. Beljak: Sva djeca s područja Stubičkih Toplica bit će upisana u vrtić!

Održana je 27. sjednica Općinskog vijeća Općine Stubičkih Toplica. Na dnevnom redu bilo je 16 točaka, a jedna od važnijih bila je prva izmjena ovogodišnjeg proračuna.

Prihodi su povećani nešto manje od dva posto i sada iznose 8.487.470 eura. Također, u proračun je uvršten i višak prihoda od 94 tisuće eura s proračunskim korisnicima iz prošle godine, a načelnik Josip Beljak je rekao kako su razlog izmjene proračuna natječaji na koje se Općina prijavila ili se planira prijaviti, ali i dizanje koeficijenata djelatnicima u vrtiću čime su se svim zaposlenicima povećale plaće.

Vijeće je donijelo i odluku o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Dječjeg vrtića “Zvirek“, jer će se uspostaviti podružnica vrtića u Strmcu Stubičkom. Razlog za to je, prema riječima načelnika Beljaka, što je sedmero djece koja su ostvarivala prava na upis ostalo neupisano, pa će se u maloj dvorani doma u Strmcu Stubičkom urediti prostor gdje će biti smještena jaslička grupa za 12 djece.

Tako će sva djeca biti upisana u vrtić. U planu je i izgradnja dodatnog prostora u samom vrtiću i kupnja susjedne parcele za njegovo dodatno proširenje. U planu je da se Općina za to prijavi na natječaj Ministarstva demografije i useljeništva – istaknuo je Beljak.

sjever.hr 13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.