Now Reading:
Osnovna škola Sveti Križ Začretje osvojila prvo mjesto na kreativnom natječaju Generacije NOW
Full Article 1 minutes read

Osnovna škola Sveti Križ Začretje osvojila prvo mjesto na kreativnom natječaju Generacije NOW

U sklopu projekta Generacije NOW 2023./2024. na nagradnom kreativnom natječaju ove školske godine u programu je sudjelovalo 90 osnovnih i srednjih škola te udruga gdje su sudionici imali slobodu u odabiru rješenja na temu „Pametna rješenja za svijet bez prepreka“ .

Iz Krapinsko-zagorske županije prvo mjesto na završnoj izložbi osvojili su učenici OŠ Sveti Križ Začretje, Nikola Gajšak, Marcel Ferenčak i Bruna Zagorec s radom Mi to možemo. Oni su svoju slobodu u rješavanju problema koji bi poboljšao kvalitetu života osoba s poteškoćama ili invaliditetom maksimalno iskoristili i osmislili su nekoliko pomagala za osobe s invaliditetom.

Prvo pomagalo koje su učenici osmisli je zvonce za gluhe osobe, potom tu su još prozor koji se otvara pritiskom na prekidač namijenjen nepokretnim osobama, stalak za čašu koji signalizira slijepoj osobi prilikom točenja tekućine za piće da je čaša puna i posljednje pomagalo slijepa osoba stavlja oko vrata, te joj signalizira kada se nalazi na udaljenosti manjoj od jedan metar od nekog većeg predmeta. Mentor učenicima bio je Damjan Zagorec.

sjever.hr 13.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.