Now Reading:
Muškarac iz Zagorja ošamario maloljetnog sina zbog vožnje na quadu, dječak ga prijavio socijalnom
Full Article 2 minutes read

Muškarac iz Zagorja ošamario maloljetnog sina zbog vožnje na quadu, dječak ga prijavio socijalnom

Jedan je zaposlenik zagrebačke Čistoće iz zagorskog sela nedavno osuđen na novčanu kaznu nakon što je sud ocijenio da je neprimjereno kaznio svog maloljetnog sina. U sukob sa sinom ušao je prošlog ljeta, kada se vratio kući s posla i saznao da je maloljetnik prekršio njegovu zabranu.

– Po povratku kući sam saznao da se moj sin vozio quadom bez mog znanja i dopuštenja. Rekao sam mu da ću ga pljusnuti, ali nisam to učinio, branio se okrivljeni pred sudom, no nisu mu povjerovali iako su zaključili da nikada prije nije udario sina, piše Index.

Sin se, naime, nakon sukoba s ocem odmah javio Centru za socijalnu skrb, a na sudu su saslušali i njihov iskaz. Sin je prethodno bio smješten u jednoj udruzi za djecu, a nakon svađe im je poslao poruku da se želi vratiti, zbog čega je otišao i na razgovor s djelatnicom centra.

Mora platiti kaznu i troškove postupka:
Iako okrivljeni osporava da bi udario sina, sud je prihvatio iskaz koji je dijete dalo psihologinji iz socijalne službe, budući da je iz SMS poruka djelatnici Udruge u koju je smješten vidljivo da se odmah potužio na očev postupak.

Životno je razumljivo da se okrivljeni kao otac zabrinuo što njegov maloljetni sin bez vozačke dozvole upravlja motornim vozilom, jer time dovodi u opasnost sebe i ostale sudionike u prometu, no fizičko kažnjavanje nije prihvatljiva odgojna mjera te mu je trebao u razgovoru ukazati na rizike i opasnosti takve vožnje i ključeve vozila držati kod sebe, kako maloljetni sin ne bi bio u mogućnosti iskoristiti njegovu odsutnost od kuće i uzeti ključeve, stoji u presudi, a prenosi Index.

Ocu je na kraju dosuđena kazna od 180 eura, a mora platiti i troškove postupka od 50 eura, iako je rekao da mu plaća iznosi 664 eura, a na to ima 265 eura kredita. Osim toga, sud mu je izrekao i zaštitnu mjeru obveznog psihosocijalnog tretmana u trajanju od šest mjeseci.

foto: screen Index.hr

sjever.hr/index.hr

12.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.