Izbornik
Izbornik
Zatvori
Tražilica
Search
Crna kronika

Lopovi u pohodu na krumpir: u krađi ih spriječili središćanski policajci

Autor: Alenka Kučić
Lopovi u pohodu na krumpir: u krađi ih spriječili središćanski policajci

Prema izvještaju Policijske uprave međimurske, u utorak u poslijepodnevnim satima policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće patrolirali su poljoprivrednim površinama između Murskog Središća i Selnice.

Oko 20 sati, na polju zvanom "Zdenčec", na poljoprivrednoj parceli 49-godišnjeg vlasnika, zatekli su 23-godišnjaka kako na biciklu u PVC kantama prevozi krumpir, dok su dvojica mladića pobjegla s mjesta događaja.

23-godišnjak je uhićen i priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, dok je potraga za ostalom dvojicom mladića u tijeku.

Prema podacima iz kaznene prijave, lopovi su tog dana u poslijepodnevnim satima ukrali oko 500 kilograma krumpira raznih sorti, a materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Policijski službenici redovito obilaze poljoprivredne površine na području Međimurske županije kako bi spriječili kaznena djela na imanjima zemljoposjednika. U svojim patrolama koriste suvremenu tehniku poput dronova, termovizijskih kamera, mobilnog video nadzora i druge opreme.

Tijekom proteklih nekoliko godina bilježi se pad prijavljenih kaznenih djela krađa poljoprivrednih proizvoda. Policija apelira na sve žitelje da prijave kaznena djela i prekršaje kako bi lopovi bili otkriveni i sankcionirani.

foto: pu međimurska
sjever.hr
12.06.2024.

Podijeli članak:

Povezani članci

Najnovije

/
/
notification icon
Želite li primati najnovije vijesti sa Sjever.hr portala?