Now Reading:
SAMO U OROSLAVJU! Gradonačelnik Šimunić i dalje ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća! Poručio da će doći na onu u lipnju, ali iduće godine!
Full Article 2 minutes read

SAMO U OROSLAVJU! Gradonačelnik Šimunić i dalje ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća! Poručio da će doći na onu u lipnju, ali iduće godine!

Proteklog tjedna održano je Gradsko vijeće Grada Oroslavja, međutim gradonačelnik Viktor Šimunić se nije pojavio kao niti jedan put proteklih godinu dana.

Većina vijećnika stoji iza toga kako je takvo ponašanje neprimjereno, stoga su i ovaj put skinuli 10 točaka s dnevnog reda i ostavili samo dvije.

Vijećnik s Nezavisne liste Viktora Šimunića, Kristijan Sojč bio je nezadovoljan skidanjem točaka s dnevnog reda, među kojima je bilo i izvršenje proračuna za prošlu godinu iako sam gradonačelnik nije bio na Vijeću. 

Njegov prijedlog bio je da se raspusti ovo Gradsko vijeće, koje po njegovoj ocjeni ne radi ništa. Ujedno je rekao kako će gradonačelnik doći na iduću sjednicu vijeća u lipnju, ali iduće godine, nakon lokalnih izbora.  

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Tuđa (SDP) rekao je kako je po poslovničkim i zakonskim odredbama gradonačelnik dužan prisustvovati sjednicama vijeća.

Dodao je kako oni kao vijećnici rade svoj posao te su usvojili pedesetak točaka od kada njega nema, od kojih je gradonačelnik neke stavio i van snage.

I ostali vijećnici slažu se s predsjednikom Vijeća. Tako je Lucija Grabušić (SDP) rekla da ne zna ni za jedan takav slučaj da čelnik ne dolazi na sjednice svog predstavničkog tijela. Stanko Čičko iz HDZ drži da gradonačelnik ne dolazi bojeći se pitanja na koja nema odgovore.

FOTO: Arhiva

sjever.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.