Now Reading:
Radno u Svetom Križu Začretju: dovršava se dogradnja vrtića, a uskoro kreću i asfaltiranja nerazvrsanih cesta vrijednosti 331 tisuću eura
Full Article 2 minutes read

Radno u Svetom Križu Začretju: dovršava se dogradnja vrtića, a uskoro kreću i asfaltiranja nerazvrsanih cesta vrijednosti 331 tisuću eura

Na području Općine Sveti Križ Začretje odvijaju se radovi na dogradnji dječjeg vrtića, ali i na komunalnoj infrastrukturi. Što se tiče dječjeg vrtića radovi bi trebali biti gotovi do početka jeseni odnosno mališani bi u dodatne prostore trebali ući s početkom nove pedagoške godine.

Kako nam je rekao načelnik Marko Kos, uz postojećih pet jedinica dograđuju se još dvije, ali prema upisu u novu pedagošku godinu, ni ove dvije dodatne prostorije neće biti dovoljne za upis svih mališana tako da Općinu uskoro čeka i treća faza dogradnje.

-Nekada je dječji vrtić odnosno smještaj djece u vrtić bio usput i malo je djece bilo smješteno, jer su djecu uglavnom čuvale baka servisi, a danas je on uistinu potreba i standard – kazao je načelnik.

Što se tiče komunalne infrastrukture načelnik nam je rekao kako je u prvoj polovici ove godine završen projekt u naselju Sekirišće gdje je kompletno obnovljena županijska cesta, izgrađen nogostup, riješena je odvodnja, a preko LAG-a je uređeno dječje igralište uz područnu školu.

Dodao je načelnik Kos kako će u idućem razdoblju biti radno i na nerazvrstanim cestama tako da će se kroz ljeto asfaltirati ukupna 21 dionica cesta na području općine vrijednosti 331 tisuću eura, a izvođač radova već je izabran.

sjever.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.