Now Reading:
Predstavljen Javni poziv za participativni proračun za mlade, KZŽ osigurala preko 33 tisuće eura – prijavite svoj projekt
Full Article 2 minutes read

Predstavljen Javni poziv za participativni proračun za mlade, KZŽ osigurala preko 33 tisuće eura – prijavite svoj projekt

U Centru za mlade u Zaboku predstavljen je Javni poziv za prijavu projekata za participativni proračun za mlade Krapinsko-zagorske županije 2024. godine. Predstavili su ga zamjenica župana Jasna Petek, pročelnica upravnog odjela nadležnog za mlade Martina Gregurović Šanjug i zamjenik predsjednice Županijskog savjeta mladih Marko Šoštarić.

U odnosu na prošlu godinu ove godine je osigurano 20 % više sredstava, odnosno 33.200 eura. Pojedinačna vrijednost projekata koji se mogu prijaviti na ovaj javni poziv kreće se od 500 eura do 3.000 eura, s time da prijavitelji mogu prijaviti projekt za koji se traži 100 % financiranje, ali isto tako mogu prijaviti projekt koji se sufinancira iz nekog drugog izvora.

Naša županija ima dugogodišnju praksu rada sa mladima što se tiče prijave projekata i programa na naše javne pozive i natječaje gdje su udruge mladih prijavljivale vrlo kvalitetne projekte i realizirale određene potrebe. Već treću godinu raspisujemo i Javni poziv za participativni proračun za mlade, to je zaista jedan odličan mehanizam odgovaranja na potrebe mladih u nekoj sredini koji mlade potiče na participaciju. Želimo da oni u svojoj zajednici žive aktivno, da vide što bi trebalo mijenjati i da se sami angažiraju kako bi se to i promijenilo – poručila  je zamjenica župana Petek.

Zamjenik predsjednice Županijskog savjeta mladih Marko Šoštarić istaknuo je da što se tiče prijava, nisu teške, a daju poticaj mladima da nešto novog nauče i da nešto naprave za svoje lokalne zajednice, a boljega od toga nema.

Prijedlog projektne aktivnosti/projekta koji će se financirati u sklopu Participativnog proračuna za mlade mogu podnijeti mladi od 15 – 30 godina (pojedinci), grupe mladih (grupe mladih na ovaj Javni poziv mogu činiti 3-5 osoba), obrazovne ustanove sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije, organizacije civilnog društva koje ispunjavaju preduvjete za financiranje iz javnih izvora, sa sjedištem na području Krapinsko-zagorske županije, ustanove socijalne skrbi koje pružaju socijalne usluge korisničkoj skupini mladih, savjeti mladih, jedinice lokalne samouprave koje imaju osnovan Savjet mladih ili dokaz o potpori mladih s područja njihove JLS, uz pismeni dokaz potpore Savjeta mladih ili najmanje 10 osoba u dobnoj skupini mladih.

Više informacija pronađite na: https://kzz.hr/natjecaj/javni-poziv-za-prijavu-prijedloga-za-participativni-proracun-za-mlade-2024/

sjever.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.