Now Reading:
Predsjednik Milanović stiže na obilježavanje 160. obljetnice DVD-a Varaždin
Full Article 2 minutes read

Predsjednik Milanović stiže na obilježavanje 160. obljetnice DVD-a Varaždin

Dobrovoljno vatrogasno društvo Prvi hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu organizira obilježavanje 160. obljetnice rada, u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom, Vatrogasnom zajednicom grada Varaždina i Javnom vatrogasnom postrojbom Grada Varaždina.

Obilježavanje će se održati u petak i subotu 14. i 15. lipnja u Varaždinu, a svečano obilježavanje započinje u petak u 16 sati posjetom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića varaždinskim dobrovoljnim vatrogascima i Muzeju hrvatskog vatrogastva.

Potom slijedi svečani mimohod vatrogasaca i vatrogasnih vozila na Kapucinskom trgu te vatrogasna vježba u sklopu vježbe SIGURNOST 2024. Vježbom će se prikazati djelovanje vatrogasaca prilikom nesreće u prijevozu opasnih tvari cestovnim vozilom, kao i spašavanje osoba iz objekta zahvaćenog požarom.
Nakon vježbe, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se svečana sjednica Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu, kojoj će prisustvovati najviši državni i vatrogasni dužnosnici.

U subotu u 10 sati u Hotelu Turist u Varaždinu će se održati svečana sjednica Hrvatske vatrogasne zajednice, na kojoj će biti uručena priznanja za životno djelo u vatrogastvu, kao i nagrade za Najpothvat u vatrogastvu u 2023. godine.

Ujedno će se na stadionu SKUNC Sloboda od 11 do 17 sati održati i vatrogasno natjecanje Memorijal Mirko Kolarić, koje će okupiti velik broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja u kategorijama vatrogasnog pomlatka, mladeži i vatrogasca. Za vrijeme trajanja natjecanja moguće je posjetiti i Muzej hrvatskog vatrogastva.

sjever.hr

11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.