Now Reading:
Ovogodišnji “Susreti za Rudija“ održat će se 14. i 15. rujna – evo programa
Full Article 2 minutes read

Ovogodišnji “Susreti za Rudija“ održat će se 14. i 15. rujna – evo programa

Održana je prva koordinacija vezana uz organizaciju “27. Susreta za Rudija“.

Koordinaciji su uz predstavnike Općine Gornja Stubica, na čelu s načelnikom Jasminom Krizmanićem, prisustvovali i supruga junaka Rudolfa Perešina Ljerka Perešin, zamjenica župana Jasna Petek, predstavnici Zagrebačko zrakoplovno tehničkog saveza Rudolf Perešin – Luka Šimurina i Emir Mehdić, Turistička zajednica područja Donja Stubica i Gornja Stubica, predstavnici Ministarstva obrane i Ministarstva branitelja, predstavnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Vatrogasne zajednice KZŽ, Vatrogasne zajednice Općine Gornja Stubica, Muzeja Hrvatskog zagorja i Muzeja seljačkih buna, te Atletskog kluba Rudolf Perešin.

Dogovoreno je kako će se u subotu, 14. rujna, u Spomen parku održati koncert Jazz orkestra Hrvatske vojske i Simfonijskog puhačkog orkestra Hrvatske vojske.

U nedjelju, 15. rujna, slavit će se svečana sveta misa, nakon koje slijedi otvaranje Susreta u Spomen parku Rudolfa Perešina s polaganjem vijenaca. Na svetoj misi i otvorenju sudjelovat će Klapa “Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice.

S početkom u 15 sati održat će se Aeromiting na kojem će, uz hrvatske zračne snage, sudjelovati i gosti iz Mađarske, Austrije i SAD –a.

Istoga dana, od 9 do 14 sati u Sportskom centru održat će se ‘Petica za Rudija’, sportska natjecanja za djecu.

Nakon letačkog programa slijedi koncert Željka Bebeka kod Spomenika Matiji Gupcu, na prostoru Muzeja seljačkih buna, a poslije koncerta bit će nastup DJ-a, naravno uz cjelodnevni bogati sajam domaćih proizvoda s gastro ponudom na prostoru muzeja.

sjever.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.