Now Reading:
Općina Donji Vidovec svečanom sjednicom proslavila svoj dan
Full Article 5 minutes read

Općina Donji Vidovec svečanom sjednicom proslavila svoj dan

Općina Donji Vidovec je u utorak, povodom blagdana sv. Vida i Dana općine Donji Vidovec, svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavila svoj dan.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Petra Podravec koja je tim povodom istaknula kako Općina Donji Vidovec nastavlja svoj razvoj i rast.

– Općinski vijećnici i dalje, bez obzira na stranačku pripadnost, rade zajedno i složno za budućnost Donjeg Vidovca kakvog svi priželjkujemo – poručila je Podravec.

Općinska načelnica Bojana Petrić rekla je kako je svečana sjednica prigoda da se prisjete svih aktivnosti koje su se dogodile unutar godinu dana na području općine.

– U lipnju prošle godine završili smo toliko željenu sanaciju lokalnih cesta nakon aglomeracije, asfaltirana je i uređena svaka ulica unutar Općine, završena je i rekonstrukcija raskrižja na ulazu u Donji Vidovec spoj županijske i državne ceste, a ujedno je završilo i proširenje državne ceste DC20 od Donjeg Vidovca do Donje Dubrave, gdje je izgrađena i pješačko-biciklistička staza uz državnu cestu – kazala je načelnica.

Protekle godine potpisano je i nekoliko značajnih ugovora, među njima i ugovor za izgradnju vatrogasnog spremišta uz Vatrogasni dom vrijedan preko 28 tisuća eura, kao i ugovor s izvođačem radova na projektu „Ulaganje u etno park i interpretacijski centar “Dravski zlatari” vrijedan gotovo 83 tisuće eura.

Nastavljena je izgradnja i uređenje dječjeg vrtića, a u ožujku je potpisan ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja za projekt izgradnje Dječjeg vrtića u iznosu od 344 tisuće eura. Započela je provedba projekta „Mystical Danube”, prijavljen je projekt FolkFlow – Folklorna baština bez granica na Interreg SLO, a odobren je i projekt „Razvoj outdoor turističke ponude na području “Dravskog blaga” Faza I.”

– Ponosna sam što smo u svega tri godine uspjeli iskoristiti europska sredstva prijavama na natječaje u iznosu od oko 1.000.000 eura. Možda za neke taj iznos nije vrijedan za spomenuti, ali za malu općinu poput naše, sa svega 1200 stanovnika i bez industrije, ova sredstva su izniman vjetar u leđa. Mogu reći da smo hrabro iskoristili sve mogućnosti koje su nam bile na raspolaganju i da je općina Donji Vidovec danas bolja i uređenija nego je to bila do prije par godina, a s razvojem i ulaganjima nećemo stati – poručila je načelnica te dodala kako upravljati općinom znači graditi, dizati nove dječje vrtiće, vatrogasne domove, uređivati postojeće zgrade i igrališta, kopati ispod zemlje i graditi infrastrukturu.

– Znači stvarati ravnopravne uvjete života i osiguravati prilike za osobni razvoj svakog mještanina. Upravljati znači služiti, a služba od nas očekuje i donošenje odluka, onih koje će imati utjecaj na budućnost mjesta. Često se suočavamo s raznim izazovima, no na njih je jednostavno odgovoriti ukoliko se zapitamo samo jedno pitanje – Hoće li naše odluke donijeti napredak Općine i mještana koji žive u njoj? Ako je odgovor da, onda dvojbe nema, stoga se zahvaljujem zaposlenicima Općine te općinskom vijeću na predanom i odgovornom radu – rekla je načelnica te svim mještankama i mještanima čestitala blagdan sv. Vide i Dan općine Donji Vidovec.

Uzvanicima se obratio i David Bregovec, načelnik prijateljske Općine Fužine, čestitavši svima Dan Općine.

– Kada smo razgovarali načelnica i ja prije godinu i pol kako bismo se sprijateljili, bila mi je čast. U razvoju se trebamo ugledati na one koji su bolji od nas, a ja stvarno smatram da je Međimurje na vrhu i da svi trebamo gledati u Međimurje, i još, ajmo reći, Istra. Ja sam u Međimurju bio ove godine nekoliko puta, i uvijek mi je drago doći ovdje. Kada slušam sve projekte koje radi ova Općina s 1200 stanovnika, svaka čast načelnici – rekao je Bregovec.

Župan Međimurske županije Matija Posavec također je sve pozdravio i domaćinima čestitao Dan Općine Donji Vidovec te rekao kako je prisustvo županijske vlasti, predstavničke i izvršne, te velik broj načelnica i načelnika na svečanoj sjednici znak podrške, prijateljstva i poštovanja prema Donjem Vidovcu.

– Koliko god danas se politikom zanimljivo baviti, dosta su vremena izazovna i teška, i često puta morate donositi odluke koje na prvi pogled nisu razumljive ili ljudi previše očekuju ili se događa nešto zbog čega ne možete rezultate napraviti preko noći jer ovisite o nekome drugome i drugim okolnostima. I kada na taj način funkcionirate, a načelnica općine Donji Vidovec upravo tako funkcionira, onda je to uvijek jedan teži put koji izaziva i puno više vremena, živaca i puno više se trebate trošiti, ali kada dođu rezultati tog puta, onda su oni puno vredniji, a vi ste zadovoljniji – kazao je Posavec.

Dodao je kako se nada da će svi zajedno uz pomoć kreditnih sredstava do kraja mandata riješiti pitanje vrtića te je najavio da Područna škola Donji Vidovec ide u kompletnu energetsku obnovu.

– Mislim da će se već idući tjedan pokrenuti postupak javne nabave za odabir izvođača radova, 267 tisuća eura je vrijednost obnove te škole. Sva daljnja ulaganja u razvitak donjeg Međimurja, koji nam je jako važan, će naići na našu podršku u vremenima koja su pred nama – zaključio je župan Posavec.

Kako to obično biva, svečana sjednica bila je prilika i za dodjelu zahvalnica Općine Donji Vidovec.

Zahvalnice su ovoga puta dobili Kulturno-umjetničko društvo Donji Vidovec za iznimno zalaganje, očuvanje te promociju kulture i tradicije, zatim Melisa Matulin za iznimna sportska postignuća te Andreja Blagus za podršku i nesebičan doprinos zdravstvu.

sjever.hr
11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.