Now Reading:
DOMAŠINEC: Sakupljao staro željezo i pronašao dvije ručne bombe
Full Article 1 minutes read

DOMAŠINEC: Sakupljao staro željezo i pronašao dvije ručne bombe

U ponedjeljak, 10. lipnja nešto poslije 19 sati u Domašincu, Zavrtnoj ulici, 50-godišnjak je prilikom istovara starog željeza, kojeg je sakupio tijekom dana na području Međimurske županije, pronašao dvije ručne bombe.

O pronalasku bombi odmah je obavijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je policijski službenik protueksplozijske zaštite koji je utvrdio da se radi o ručnim bombama M-75 te ih je preuzeo i pohranio u skladištu do uništenja.

I ovo je svakako dobra prilika da sve naše građane podsjetimo na nacionalnu preventivnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192, odnosno najbližoj policijskoj postaji. Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – poručuju iz policije.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.