Now Reading:
Dijete u Splitu se otrovalo Čokolinom kojemu je rok trajanja istekao još u ožujku
Full Article 1 minutes read

Dijete u Splitu se otrovalo Čokolinom kojemu je rok trajanja istekao još u ožujku

Dijete u Splitu završilo je u bolnici s dijagnozom trovanja hranom nakon što je pojelo obrok spravljen od Čokolina kojemu je istekao rok trajanja. Proizvod je kupljen u trgovini Konzuma na istoku grada, gdje živi mnogo mladih obitelji s malom djecom i među kojima je taj slučaj posljednjih dana glavna tema, prenosi dnevnik.hr.

Slobodna Dalmacija je doznala kako je sporno pakiranje Čokolina od 200 grama, stajalo na polici trgovine stajalo, iako je rok valjanosti istekao još u ožujku 2024. Dijete je proizvod pojelo nekoliko dana nakon što je kupljen početkom lipnja.

Članovi obitelji djeteta, koje je zbog nekontroliranog povraćanja završilo na Hitnoj, sve su prijavili Državnom inspektoratu. Na teren je izišla i Sanitarna inspekcija te pronašla još kutija istog proizvoda kojemu je istekao rok, a koje su stajale među ispravnim proizvodima s novijim datumom proizvodnje.

Iz trgovačkog lanca Konzum izrazili su žaljenje te poručili da, iako imaju propisane procedure i procese rada, “zbog ljudske pogreške u iznimnim se situacijama može dogoditi da se proizvodi ne povuku s polica na vrijeme“.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/Slobodna Dalmacija/dnevnik.hr 11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.