Now Reading:
Bankarice sklapale lažne štednje pa banku oštetile za gotovo 2 milijuna eura
Full Article 1 minutes read

Bankarice sklapale lažne štednje pa banku oštetile za gotovo 2 milijuna eura

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakinjom i 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Naime, osumnjičene su kao djelatnice banke u Čakovcu, u razdoblju od listopada do prosinca 2023. godine, klijentima banke nudile te potom sklapale ugovore o oročenim štednjama uz mjesečnu kamatu od 1 %, s rokom oročenja od šest mjeseci.

Spomenute štednje uz kamatu od 1 %, kao proizvodi banke nisu se nalazile u službenoj ponudi. Ujedno, osumnjičene su prilikom preuzimanja novca predavale klijentima lažne ugovore o štednji, čime su kod njih stvorile lažni dojam o legalnosti takvog bankarskog poslovanja. Nakon sklapanja ugovora takva oročenja nisu evidentirana u službenim evidencijama banke.

Osumnjičene su novac s oročenih štednji koristile za razne financijske malverzacije te su time stekle protupravnu imovinsku korist. Opisanim zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju prouzročile znatnu štetu trgovačkom društvu sa sjedištem u Zagrebu u iznosu od najmanje 1 800 000 eura.

Uz kaznenu prijavu podnijetu nadležnom državnom odvjetništvu, osumnjičene su predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

sjever.hr

11.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.