Now Reading:
Sve što trebate znati o Vatrenima na Euru 2024. na jednom mjestu
Full Article 4 minutes read

Sve što trebate znati o Vatrenima na Euru 2024. na jednom mjestu

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog ljeta igra na Euru 2024. Donosimo raspored utakmica, popis stadiona i još par bitnih detalja vezanih za nastup Vatrenih na ovogodišnjem Euru.

Hrvatska nogometna reprezentacija svoje je protivnike na Euru 2024. saznala 2. prosinca prošle godine. Tada je u Hamburgu održana ceremonija ždrijeba. Izabranici Zlatka Dalića izvučeni su u skupinu B zajedno s reprezentacijama Španjolske, Italije i Albanije. Da, čini se to kao vrlo teška skupina u kojoj su bivši svjetski i europski prvaci poput Španjolske i Italije. No, Hrvatska je u prošlosti pokazala da se itekako dobro zna nositi s takvim, najjačim reprezentacijama na svijetu. S druge strane, reprezentacija Albanije nam je nepoznanica, to je jedna od rijetkih europskih momčadi protiv koje još nikada nismo igrali od neovisnosti, piše Večernji.

Svoje tri utakmice grupne faze Hrvatska će igrati u 3 različita grada. Prvu utakmicu Vatreni na Euru 2024. igraju protiv Španjolske, i to na Olimpijskom stadionu u Berlinu. To mjesto ima dosta simbolike, s obzirom da je na njemu Hrvatska igrala i svoj prvi susret na Svjetskom prvenstvu 2006. godine koje se također igralo u Njemačkoj. Nažalost, naši su reprezentativci tada izgubili od moćnog Brazila, branitelja naslova svjetskog prvaka iz 2002. godine. Utakmica sa Španjolskom na rasporedu je 15. lipnja od 18 sati. Drugi susret Hrvatska će igrati četiri dana kasnije. Točnije, 19. lipnja od 15 sati protivnik vatrenima bit će Albanija. Mjesto radnje je Hamburg, odnosno tamošnji Volksparkstadion. Za kraj, 24. lipnja od 21 sat, Hrvatska će se sučeliti s Italijom na Red Bull Areni u Leipzigu. Za vjerovati je da će u sva tri grada Vatreni imati brojnu navijačku potporu iza njihovih leđa.

Raspored utakmica Hrvatske u skupini:

Španjolska – Hrvatska (15. lipnja, 18 sati, Olimpijski stadion Berlin)
Hrvatska – Albanija (19. lipnja, 15 sati, Volksparkstadion Hamburg)
Hrvatska – Italija (24. lipnja, 21 sat, Red Bull Arena Leipzig)

Bude li Hrvatska, a što ne sumnjamo da će biti, u pravoj formi, vrlo je lako moguće da će se kao takva smjestiti na jedno od prva dva mjesta u skupini sa Španjolskom, Albanijom i Italijom. E sad, pobjednik skupine B će u osmini finala igrati s jednom od trećeplasiranih reprezentacija. To može biti reprezentacija koja je zauzela treće mjesto u skupini A, D, E i F, a sve će se saznati tek na posljednji dan grupne faze kada se ustanovi konačna ljestvica trećeplasiranih momčadi. Već se zna da će, osvoji li Hrvatska svoju skupinu, dvoboj osmine finala igrati 30. lipnja u Kölnu. Bude li Hrvatska druga u svojoj skupini, tada je u osmini finala čeka drugoplasirana momčad iz skupine A. U njoj su domaćini Nijemci, ali i reprezentacije Škotske, Mađarske i Švicarske. Vrlo je teško prognozirati koja bi nas tada momčad mogla dočekati, ali se zna da u slučaju drugog mjesta u skupini Hrvatska svoju osminu finala igra dan ranije, 29. lipnja u Berlinu. Podsjetimo, Hrvatska baš u Berlinu protiv Španjolske igra svoj prvi nastup na Euru. Već smo rekli, u slučaju da Hrvatska bude treća u svojoj skupini, protivnika u osmini finala saznat će tek na dan kada se utakmica 3. kola protiv Italije bude i igrala. Nemoguće je u “moru” kombinacija s ostalim skupinama procijeniti koji bi to protivnik bio na redu za vatrene budu li treći u skupini, a u tom se slučaju do posljednjeg dana neće znati ni mjesto odigravanja utakmice. Dakle, najbolje bi bilo biti prvi ili drugi u skupini, prenosi Večernji.

sjever.hr/vecernji.hr
10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.