Now Reading:
Mladi varaždinski atletičar Roko Farkaš bez finala u Rimu, ali je srušio hrvatski rekord star 43 godine, Gregurić osmi
Full Article 1 minutes read

Mladi varaždinski atletičar Roko Farkaš bez finala u Rimu, ali je srušio hrvatski rekord star 43 godine, Gregurić osmi

Mladi hrvatski atletičar Roko Farkaš, član varaždinske Slobode, plasirao se u nedjelju u polufinale na 200 m na Europskom prvenstvu u Rimu s nacionalnim rekordom, a Matija Gregurić osvojio je osmo mjesto u bacanju kladiva.

Devetnaestogodišnji Farkaš je u kvalifikacijama imao šesto vrijeme 20.70, što je novi hrvatski rekord na 200 metara. Čak 43 godine najbolje hrvatsko vrijeme na toj dionici držao je Željko Knapić. Najbolje vrijeme kvalifikacija 20.52 imao je Švicarac Felix Svensson, prenosi HRT.

Gregurić je u kvalifikacijama bacio kladivo 75,42 metra, te prvi put u karijeri prebacio granicu od 75 metara. U finalu je bio bolji za pet centimetara popravivši još jednom svoj osobni rekord koji sada iznosi 75,47 m. Pobijedio je Poljak Wojciech Nowicki osvojivši treće uzastopno europsko zlato. Nowicki, koji je slavio i na posljednjim Olimpijskim igrama bacio je kladivo 80,95 metara. Drugi je bio Mađar Bence Halasz sa 80,49, dok je bronca pripala Ukrajincu Mihajlu Kokhanu s rezultatom 80,18 m, donosi HRT.

sjever.hr/sport.hrt.hr
10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.