Now Reading:
Grbin odlazi s mjesta prvog čovjeka SDP-a, najavio je da će odraditi unutarstranačke izbore do kraja!!!
Full Article 2 minutes read

Grbin odlazi s mjesta prvog čovjeka SDP-a, najavio je da će odraditi unutarstranačke izbore do kraja!!!

Peđa Grbin dao je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a samo desetak sati nakon objave izbora za EU parlament na kojem je SDP ponovo gledao u leđa HDZ-u. Podsjetimo SDP je osvojio 4 mandata, dok je HDZ povećao svoj učinak za dva mandata u odnosu na prošle EU izbore i sada će umjesto 4 imati 6 mjesta u EU parlamentu.

– Ovaj rezultat nas itekako obvezuje, obvezuje nas da zastupamo građansku Hrvatsku i da radimo što smo i u Saboru, da radimo za hrvatske ljude – rekao je predsjednik stranke Peđa Grbin nakon objave rezultata izbora u nedjelju.

No, Peđa Grbin, prije mjesec dana je najavio da će 10. lipnja, dan poslije europarlamentarnih izbora, oglasiti o tome hoće li se opet kandidirati za šefa najjače opozicijske stranke.

– Izbori za EU parlamet su završili i mi sutra počinjemo sa radnjama za unutarstranačke izbore. Sutra ćemo odrediti raspored kako će se radnje u našem unatarstranačkom procesu odvijati. Prije izbora za Hrvatski sabor rekao sam da da je naš cilj formirati Hrvatsku Vladu. To se nije dogodilo i ja držim do svoje riječi. Neću se kandidarati za čelnog čovjeka SDP-a, no, odradit ću proces unutarstranačkih izbora do kraja – poručio je Grbin.

sjever.hr

10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.