Now Reading:
Čari Varaždina u 60 sekundi! Film “Blizu, bliže, Varaždin” proglašen najboljim u kategoriji turistiško promotivnih filmova
Full Article 50 second read

Čari Varaždina u 60 sekundi! Film “Blizu, bliže, Varaždin” proglašen najboljim u kategoriji turistiško promotivnih filmova

Film „Blizu, bliže, Varaždin…“ proglašen je najboljim u kategoriji turističko promotivnih filmova na 32. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova koji je od 5. do 9. lipnja održan u Požegi.

U samo jednoj minuti film „Blizu, bliže, Varaždin…“ pokazuje čari i jedinstvenosti Varaždina. Film gledatelje dinamično vodi kroz slikovite ulice i trgove te usporedno oslikava svakodnevni život Varaždinaca stvarajući snažan vizualan doživljaj.

Hrvatski festival jednominutnih filmova najstariji je međunarodni filmski festival u Hrvatskoj. Za ovogodišnje izdanje festivala u četiri kategorije pristiglo je ukupno 737 filmova iz 69 zemalja što najbolje govori koliko je požeški festival cijenjen i priznat u svijetu. Organizator festivala, koji njeguje specifičnu formu iznimno zahtjevnu i poticajnu za kreativnost autora, je udruga GFR film-video Požega, a tijekom godina okupio je brojne poznate domaće, ali i strane filmske redatelje, scenariste i scenografe.

sjever.hr

10.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.