Now Reading:
Varaždinci su pravi filmofili, dok u kino najrjeđe idu Zagorci
Full Article 2 minutes read

Varaždinci su pravi filmofili, dok u kino najrjeđe idu Zagorci

Da Hrvati vole povremeno pogledati dobar film pokazuje posljednja statistika Državnog zavoda za statistiku prema kojoj je protekle godine u Hrvatskoj radilo 113 kina, a posjetilo ih je 23 posto više gledatelja u odnosu na 2022. godinu.

Dio tih gledatelja svakako se prelio i na sjever Hrvatske, gdje su Varaždinci, Međimurci i Zagorci bili česti posjetitelji kinodvorana, a među njima najviše Varaždinci.

U Varaždinskoj županiji inače postoji pet kina s ukupno deset dvorana, a u 2023. godini održalo se 9 800 predstava koje je pogledalo 179 507 gledatelja.

Isti broj kina ima i Krapinsko-zagorska županija, ali samo sa pet dvorana te je održano ukupno 435 predstava koje je pogledalo 23 967 gledatelja.

Što se pak tiče Međimuraca, oni imaju tri kina sa tri dvorane, a održano je 785 predstava koje je posjetilo 24 326 gledatelja.

To što je velik broj Hrvata posjetio kino zasigurno su zaslužni i neki od najpopularnijih filmova izašlih protekle godine, pa je tako najgledaniji film u Hrvatskoj prošle godine bio Barbie, a odmah za njom Oppenheimer. Među top 10 našli su se još i Avatar: Put vode, Super Mario Bros. Film, Brzi i žestoki 10, Meg 2: Put u dubinu, John Wick 4, Časna 2, Čuvari galaksije: Volume 3 i Psići u ophodnji: Moćan film.

n.p.bajz/sjever.hr

08.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.