Now Reading:
Dodijeljene pjesničke i likovne nagrade Antun Mihanović za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Dodijeljene pjesničke i likovne nagrade Antun Mihanović za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

U Klanjcu je u petak držana 18. dodjela Pjesničke nagrade „Antun Mihanović“ i dodjela likovnih nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije.

Brojne okupljene u Spomen-parku znamenitih Klanjčana pozdravio je župan Željko Kolar.

– Drago mi j da ste prepoznali vrijednosti koje sa sobom nose nagrade Antun Mihanović te vjerujem da ćemo kroz godine doći do toga da će sve škole s područja naše županije sudjelovati u ovom natječaju. Znamo koliko je ova tema bitna te još jednom čestitam svima koji su nagrađeni i zahvaljujem organizatorima te svim učenicima i mentorima koji su se odazvali na natječaj – poručio je župan Kolar.

Pjesničke nagrade Antun Mihanović dodijeljene su u kategoriji srednjih škola Emi Mraz (1. mjesto), Jani Krušelj (2. mjesto) i Lari Lukić (3. mjesto).

U kategoriji viših razreda osnovnih škola Patriku Krznaru (1. mjesto), Ivoni Drempetić-Hrčić (2. mjesto) i VIdu Petricu (3. mjesto). U kategoriji nižih razreda osnovnih škola Martinu Borošaku (1. mjesto), Juraju Tuđenu Curmanu (2. mjesto) te Maji Škvorc i Janku Brozu (3. mjesta), kao i u kategoriji učenika s posebnim obrazovnim potrebama Ivanu Kurelji (1. mjesto), Davoru Žiliću (2. mjesto) i Teni Bezik (3. mjesto).

Likovne nagrade uručene su u kategoriji srednjih škola Ani Galić (1. mjesto) i Kristijanu Kveštaku (2. mjesto), te u kategoriji osnovnih škola Janu Rinarelliu (1. mjesto) te Nikolini Švigir i Nini Horvatin (2. mjesta). Leonardu Kamenečkom dodijeljena je nagrada za grafičko rješenje Zbornika radova pristiglih na natječaj.

Okupljene su pozdravili i gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek te ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Antuna Mihanovića Klanjec Adrijana Čelec, dok je u dodjeli nagrada sudjelovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Krapinsko-zagorske županije i predsjednica Gradskog vijeća Klanjca Mirjana Smičić Slovenec.

Uz glazbeni i plesni program Osnovne škole Antuna Mihanovića, čitali su se nagrađeni stihovi, promoviran je Zbornik radova s ovogodišnjeg natječaja, a mogla se razgledati i i izložba likovnih radova pristiglih na natječaj koja je za ovu prigodu također postavljena u Spomen-parku znamenitih Klanjčana.

Dodjelu Pjesničke nagrade Antun Mianović već tradicionalno organizira Gradska knjižnica „Antun Mihanović“ Klanjec uz godišnjicu rođenja autora hrvatske himne.

sjever.hr

08.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.