Now Reading:
Župan Stričak potvrdio: Prva u Hrvatskoj, Varaždinska županija imat će strategiju „Županija – prijatelj zlatne dobi”
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak potvrdio: Prva u Hrvatskoj, Varaždinska županija imat će strategiju „Županija – prijatelj zlatne dobi”

Kao prva u Hrvatskoj, Varaždinska županija izradit će strategiju „Županija – prijatelj zlatne dobi”. Potvrdio je to u petak župan Anđelko Stričak te dodao da će na idućoj sjednici Županijske skupštine koja će se održati 12. lipnja vijećnici raspravljati o osnivanju i imenovanju članova Koordinacijskog odbora za pripremu i provedbu tog projekta.

-Zadaća tog radnog tijela bit će utvrditi trenutno stanje socijalne uključivosti starijih osoba, njihove potrebe te daljnji razvoj i unapređenje njima potrebnih usluga..Smatram da moramo voditi posebnu brigu i o onima koji su kroz svoj životni vijek gradili i unaprjeđivali ovaj kraj da bi bio ovo što je danas, a naša županija spada u najrazvijenije – rekao je Stričak.

Župan je naglasio da starijim osobama treba omogućiti što sretnije umirovljeničke dane, stoga je Varaždinska županija, u suradnji sa županijskim Savezom udruga umirovljenika i starijih osoba i županijskom vijećnicom Jadrankom Bahlen, prva u Hrvatskoj pokrenula ovakvu inicijativu.

-Želimo utvrditi potrebe starijih osoba, usporediti ih s aktualnim stanjem i poduzeti sve da se unaprijedi sve ono što im je potrebno za što kvalitetniji život – kazao je Stričak.

Upravo će župan biti predsjednik Koordinacijskog odbora u kojem će biti i 15-ero ravnatelja ustanova, pročelnika i voditelja udruga s područja Varaždinske županije.

Zadaća Koordinacijskog odbora bit će planiranje i predlaganje aktivnosti u svrhu ugrađivanja koncepta aktivnog starenja u javne politike i izrada planskog dokumenta, a što će u konačnici pridonijeti unapređenju kvalitete života starijih osoba Varaždinske županije.

Administrativni poslovi vezani uz projekt „Varaždinska županija – prijatelj zlatne dobi” vodit će se u županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje.

sjever.hr
07.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.