Now Reading:
ZLATAR, MARTINŠĆINA: Djeca se u dvorištu škole danima igrala kraj bombe
Full Article 2 minutes read

ZLATAR, MARTINŠĆINA: Djeca se u dvorištu škole danima igrala kraj bombe

Na igralištu kod Područne škole Martinšćina u Zlataru u četvrtak je pronađena eksplozivna naprava, potvrdila nam je policijska službenica za odnose s javnošću PU krapinsko-zagorske Marijana Mužar.

Policija je dojavu zaprimila u 12.15, mjesto događaja je osigurano, a na teren su potom izašli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, dodala je.

Eksplozivna je naprava uništena u 14.45 kontroliranom eksplozijom. Djece nije bilo u školi i nije bilo evakuacije – kazala je Mužar.

Gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek trenutno se nalazi kod Područne škole Martinšćina, rekla nam je kako je na sreću sve dobro završilo i ne treba dizati paniku.

Bomba je nađena iza škole, na travi dvorišta i policija je odmah pozvana da vidi o čemu se radi. Smatraju da je bomba vjerojatno iskopana prije dva tjedna, prilikom regulacije potoka kod područne škole. Bila je puna eksploziva, stoga je nisu mogli odnijeti, nego su je kontrolirano deaktivirali, tako da su iskopali jamu duboku metar i pol, bilo je preopasno da bi se s tog područja transportirala bilo gdje – istaknula je gradonačelnica Zlatara.  

Djeca u to vrijeme nisu bila u školi, već su otišli svojim kućama jer ne nastava završila.

-Bilo je to iza 12 sati, kad je došla policija, djeca su već otišla. Ponavljam, bombu su vjerojatno iskopali prilikom regulacije potoka, nisu to primijetili i nažalost je ostavili u travi – zaključila je Auguštan Pentek.

sjever.hr 06.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.