Now Reading:
Varaždinski gradonačelnik šokiran “sramotnim prekršajnim nalogom”: Traže da smanjimo broj djece u vrtićima
Full Article 2 minutes read

Varaždinski gradonačelnik šokiran “sramotnim prekršajnim nalogom”: Traže da smanjimo broj djece u vrtićima

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj u četvrtak je, najavljujući novu sjednicu Gradskog vijeća, otvorio i aktualnu temu vezane uz vrtiće.

Kazao je kako je u Gradski vrtić Varaždin stigla inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih.

-Imamo slučaj da su neki stvarno „odlijepili“ od stvarnosti pa smo dobili prekršajni nalog jer se ne držimo državnog pedagoškog standarda. U gradskim vrtićima imamo 25 djece s posebnim potrebama, a prema državnom pedagoškom standardu ispada da bi trebalo svaku grupu gdje se nalazi takvo dijete smanjiti za četiri zdrava djeteta. Prema tom njihovom rješenju mi bi morali ili smanjiti za 100 broj zdrave djece ili za 25 djece s posebnim potrebama – rekao je Bosilj.

Dodao je kako inspekcija uopće ne želi primiti na znanje da Grad Varaždin izdvaja 325 tisuća eura kao jedini grad u Hrvatskoj za nadstandard, za pomoćnike u vrtićima.

-Svako to dijete ima svojeg stručnog suradnika, pomoćnika. Radimo inkluziju djece, navikavamo drugu djecu da ima i djece s posebnim potrebama. I umjesto da nas potiču i pohvale, netko se „odlijepio“ od stvarnosti i donosi odluku po kojoj bi mi trebali ili maknuti 25 djeteta s posebnom potrebama ili smanjiti za 100 broj upisane zdrave djece. Mi ćemo svakako uložiti žalbu na to i tjerat ćemo do kraja, upoznat ćemo sve medije u Hrvatskoj i pravobraniteljicu za prava djece sa ovim sramotnim prekršajnim nalogom – bio je jasan gradonačelnik Bosilj.

sjever.hr
06.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.