Now Reading:
Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, s njima u delegaciji bio i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke
Full Article 2 minutes read

Papa Franjo primio Hrvatsku nogometnu reprezentaciju, s njima u delegaciji bio i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke

Sveti otac Franjo primio je u srijedu, 5. lipnja u Vatikanu vodstvo i igrače hrvatske nogometne reprezentacije.

Na početku audijencije papa Franjo je reprezentaciji čestitao na osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. u Kataru.

Hrvatskoj momčadi poručio je da, igrajući nogomet, ima čast predstavljati svoj narod. Kao i inače kada se susreće sa športašima, naglasio je važnost zajedništva. Pritom je istaknuo i ostale vrijednosti poput osjećaja časti, prijateljstva i bratske kolegijalnosti, odanosti i samokontrole.

Na kraju pozdrava, Papa je hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji zahvalio za posjet i poželi joj svako dobro u društvenom i športskom zalaganju. Potom je udijelio blagoslov i zamolio sudionike da i oni mole za njega.

Uz vodstvo i igrače hrvatske nogometne reprezentacije, kod pape Franje bili su i svećenici zagrebačke nadbiskupije, pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško, vlč. Ivan Lukić, te rektor Svetišta MBB i župnik u Mariji Bistrici preč. Domagoj Matošević, koji je ujedno i povjerenik HBK-a za pastoral športaša.

 – Primijetio sam da su igrači, kada su se dolazili pozdraviti i rukovati s papom Franjom, nosili uz sebe krunicu, lančić i druge stvari koje su im važne moleći od njega blagoslov tih predmeta. Imam osjećaj da je svatko došao i sa svojom duhovnom potrebom i nakanom  – izjavio je za Glas Koncila preč. Matošević.

Također je dodao kako ga je posebno dirnulo što stožer reprezentacije, a za to je zadužena Iva Olivari, sa sobom nosi mali kip Majke Božje Bistričke, koji su dobili na poklon od Svetišta, a koji je ostao gotovo neoštećen u velikom požaru u Svetištu 2020. godine.

FOTO: RMB

sjever.hr 06.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.