Now Reading:
Na Svjetski dan zaštite okoliša dodijeljene nagrade najboljim međimurskim vrtićarcima i školarcima u akciji „Papir nije smeće“
Full Article 3 minutes read

Na Svjetski dan zaštite okoliša dodijeljene nagrade najboljim međimurskim vrtićarcima i školarcima u akciji „Papir nije smeće“

U srijedu, 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša u prostorima poduzeća „Unimer “ d.o.o. iz Čakovca održana je svečanost podjele nagrada najuspješnijim vrtićima i školama u akciji „Papir nije smeće“.

U ovogodišnju akciju uključilo se 12 vrtića i 24 osnovne škole, odnosno 8411 djece, od toga je učenika osnovnih škola bilo 7501 i 910 polaznika vrtića. Kako bi svi imali jednake mogućnosti za osvajanje nagrada, do pobjednika se i ove godine došlo tako da se računao prosjek ukupne količine prikupljenog papira i broja djece u školi ili vrtiću.

Na samom početku svečanosti, direktor UNIMER-a Branko Gregur kazao je kako su rezultati akcije svake godine sve bolji, a odaziv vrtića i škola sve veći.

– Zahvaljujem Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, općinama Donji Vidovec i Goričan koji su i ove godine osigurali novčane nagrade za tri prvoplasirane ustanove u obje kategorije, kako bismo naše male sakupljače papira dodatno motivirali – rekao je Gregur.

Od osnovnih škola najuspješnija je bila ona iz Svete Marije, čiji su učenici prikupili 9.680 kilograma, odnosno 77,44 u prosjeku po učeniku. Drugo mjesto pripalo je OŠ Donji Kraljevec čiji su učenici prikupili 7.340 kilograma ili 75,67 u prosjeku po učeniku. Treće mjesto u kategoriji osnovnih škola pripalo je OŠ Sveti Juraj na Bregu s 22.880 kilograma ili 61,01 u prosjeku po učeniku.

Kod dječjih vrtića, prvo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću „Klinčec“ iz Donjeg Vidovca s 15.329 kilograma prikupljenog papira, odnosno 510,67 u prosjeku po učeniku. Drugo mjesto osvojili su mališani iz „Stonoge“ iz Novog Sela Rok s 12.440 kilograma ili 311 kilograma po učeniku, dok je treće mjesto pripalo Dječjem vrtiću „Mura“ iz Goričana s 14.260 kilograma ili 198,06 u prosjeku po učeniku.

Djeci, njihovim odgojiteljicama, te učiteljima i učiteljicama na rezultatima je čestitao zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, koji je podijelio nagrade učenicima osnovnih škola, dok su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i načelnik Općine Goričan Emanuel Sinković uručili nagrade predstavnicima najboljih vrtića.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini pritom je također čestitala dobitnicima, istaknuvši važnost učenja odgovornom ponašanju prema okolišu od najranije dobi. Komercijalni direktor tvrtke Tehnix Željko Horvat rekao je kako je riječ o vrijednoj akciji jer poruku iznimno važnu za budućnost okoliša prenosi upravo na one na kojima će briga o njemu i ostati.

Spomenimo kako su po tri prvoplasirane ekipe iz škola i vrtića na dar za uspjeh dobile mladicu stabla Japanske vrbe koje će zasaditi u dvorištima svojih ustanova. Uoči same dodjele nagrada kratak program izveli su recitatori i tamburaška sekcija OŠ Sveta Marija.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.