Now Reading:
Međimurskoj županiji 690 tisuća eura bespovratnih sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
Full Article 2 minutes read

Međimurskoj županiji 690 tisuća eura bespovratnih sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je javni poziv vrijedan 17 milijuna eura kojemu je cilj poboljšati klimatsku otpornost lokalnih sredina, te će se iz poziva sufinancirati 79 projekata.

Projekti su odobreni i nekim županijama, među njima i Međimurskoj županiji koja je za dva projekta dobila 690.310,00 tisuća bespovratnih sredstava.

Jedan od projekata odnosi se na ozelenjavanje niza površina te razvoj razvoj zelene infrastrukture i to okolici 16 osnovnih i srednjih škola diljem Međimurja, prostori kod osnovnih škola u Donjem Kraljevcu, Donjoj Dubravi, Draškovcu, Hodošanu, Kotoribi, Orehovici, Svetom Jurju na Bregu, Belici, Goričanu, Podturnu, Prelogu, Svetom Martinu na Muri, Pribislavcu i Štrigovi, kao i prostor uz atletsku stazu kod Graditeljske škole Čakovec, te prostor uz Tehničku školu Čakovec.

Drugi projekt odnosi se na uređenje parkovne arhitekture i pratećih sadržaja na dječjim igralištima u Čakovcu te na jugu grada, zatim kod ambulanti Doma zdravlja u Domašincu i Svetoj Mariji, kod Mlina na Muri u Žabniku, te uz depadansu Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu i uz Dom za odrasle osobe u Orehovici.

Ukupna vrijednost tih projekata doseže 868.100 eura, a pridodaju li se tome i dobivena sredstva za tri grada, iznos za zelene projekte u Međimurju se penje na više od 1,3 milijuna eura.

sjever.hr/župan.hr

05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.