Now Reading:
Lokalnim turističkim zajednicama Koprivničko-križevačke županije dodijeljeno 150 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Lokalnim turističkim zajednicama Koprivničko-križevačke županije dodijeljeno 150 tisuća eura

U prostorijama Županijske uprave koprivničko-križevačke održano je popisivanje ugovora o dodjeli sredstava za projekte lokalnih turističkih zajednica s područja Koprivničko-križevačke županije te potpisivanje ugovora o partnerstvu za turističke manifestacije Picokijada i Renesansni festival.

Pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Kristina Sočev uvodno je kazala kako je riječ o sredstvima iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Potpisat ćemo i ugovore o partnerstvu u organizaciji manifestacija Renesansni festival te Picokijada. Županijska Turistička zajednica kandidirala je top manifestacije, dok je Renesansni festival ujedno i najbolja manifestacija Republike Hrvatske. Veseli nas da je velik iznos odobren i u tu svrhu, odnosno 100.000 eura. Odobreno nam je i 150.000 eura za manifestacije lokalnih turističkih zajednica, a postojala je i mogućnost da se kandidiraju projekti udruženih turističkih zajednica pa je tako na područje naše županije stiglo još 140.000 eura. Naime, ove godine u turistički sektor pristiglo je nešto manje od 400.000 eura – istaknula je Sočev.

Župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističke zajednice koprivničko-križevačke županije istaknuo je važnost turizma na području Koprivničko-križevačke županije.

Važan je ovo susret kad je riječ o razvoju turizma, a važno je osigurati i adekvatno financiranje. Turizam je u našoj županiji još uvijek više perspektivan, nego razvijen pa mora postajati i put prema razvoju kojem težimo. Sva sredstva koja se iznađu su dobrodošla. Pred nama je i velik infrastrukturni projekt, a to je rekonstrukcija dvorca Inkey, vrijedna 12,8 milijuna eura. Time ćemo upotpuniti turističku ponudu i podići sve na višu razinu, a osigurana su i bespovratna sredstva u iznosu od 10,1 milijun eura. Garancija je to da će taj projekt zaživjeti i biti jedan od pokretača razvoja turizma na ovom prostoru – zaključio je župan.

Turističkoj zajednici grada Križevaca dodijeljeno 32.567 eura za tri projekta, kao i Turističkoj zajednici područja Dravski peski 23.262 eura. Turističkoj zajednici grada Đurđevca dodijeljeno je 32.218 eura, dok su Turističkoj zajednici grada Koprivnice dodijeljena sredstva u iznosu od 38.904 eura. Turističkoj zajednici područja Središnja Podravina dodijeljeno je 23.262 eura.

FOTO: KCKZŽ

sjever.hr 05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.