Now Reading:
Gradu Novom Marofu odobreno više od 18 tisuća eura za projekt Razvoj pametnih i održivih rješenja
Full Article 1 minutes read

Gradu Novom Marofu odobreno više od 18 tisuća eura za projekt Razvoj pametnih i održivih rješenja

Prema Odluci o sufinanciranju razvoja pametnih i održivih rješenja i usluga, među odabranim korisnicima za dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost je i Grad Novi Marof.

Riječ je o projektu Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu, za koji je Novi Marof dobio 71 bod. Prijavljeni iznos ukupne subvencije iznosi 45.982,50 eura, dok sudjelovanje Fonda sredstvima pomoći iznosi 40 posto, odnosno 18.393 eura.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač iskazao je zadovoljstvo dobivenim sredstvima.

– Drago mi je što je Fond prepoznao kvalitetu još jednog našeg projekta kojim ćemo unaprijediti kvalitetu života u našemu gradu te smo na tome vrlo zahvalni. I nadalje ćemo raditi na dobrobit naših građana, a dodijeljena sredstva vrijedna su nam pomoć na našemu putu razvoja – kazao je Jenkač.

Dodajmo da je pravo na dodjelu sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ostvarilo 99 ponuditelja ukupne vrijednosti projekata u iznosu od 8.833.916,10, od čega su za Fond procijenjeni opravdani troškovi u iznosu od 8.659.719,82 eura, u kojima će Fond sudjelovati sredstvima pomoći u ukupnom iznosu do pet milijuna eura.

sjever.hr
05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.