Now Reading:
Članovi operativnih snaga Civilne zaštite Varaždinske županije održali vježbu na izletištu Lužec
Full Article 2 minutes read

Članovi operativnih snaga Civilne zaštite Varaždinske županije održali vježbu na izletištu Lužec

U izletištu Lužec koje se nalazi na području Grada Novog Marofa, članovi operativnih snaga Civilne zaštite Varaždinske županije održali su prigodnu vježbu u kojoj su se imali prilike upoznati sa načinom rada i mogućnostima komunikacijskih sustava koji su izuzetno važni prilikom orijentacije u prirodi.

U vježbi su sudjelovale sve sastavnice Stožera Civilne zaštite, a podršku im je dala i načelnica Stožera ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec koja je tom prilikom naglasila kako je poznavanje načina rada i mogućnosti komunikacijskih sustava važno za dobru koordinaciju operativnih snaga na vježbama kao i u akcijama spašavanja u slučajevima kada je potrebno aktivirati bilo koju sastavnicu civilne zaštite ili njih istovremeno.

– Upravo je iz tog razloga Stožer civilne zaštite Varaždinske županije u okviru svoje redovite djelatnosti organizirao vježbu operativnih snaga civilne zaštite Varaždinske županije, kako bi svi učesnici u budućnosti bili spremni za rad s komunikacijskim uređajima te za snalaženje s topografskim kartama. Što se tiče dosadašnjeg rada i aktivnosti naših službi one su do sad pokazale svoju kvalitetu, a tu prije svega mislim na dobru opremljenost, snalažljivost i brzinu kod različitih intervencija – rekla je Silvija Zagorec.

Svi sudionici vježbe okupili su se Vatrogasnom domu DVD-a Varaždin, završetak vježbe bio je na izletištu Lužec, a svi su dobili topografske karte sa ucrtanim početnim i završnim lokacijama, kao i kontrolnim točkama sa kojih su se morali javiti putem radio uređaja, dok se njihovo kretanje pratilo preko zapovjedno komunikacijskog sustava.

sjever.hr

05.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.