Now Reading:
U sklopu projekta InterWine Općini Pušća dodijeljeno 193 200 eura
Full Article 50 second read

U sklopu projekta InterWine Općini Pušća dodijeljeno 193 200 eura

Općini Pušća dodijeljeno je 193 200 eura u sklopu novog projekta Turističke zajednice Zagrebačke županije InterWine. Projekt je odabran za sufinanciranje na natječaju prekogranične suradnje Interrega Slovenija-Hrvatska čija je ukupna vrijednost 1 383 080 eura.

Svrha i smisao navedenog projekta je jačanje uloge kulture te održivog turizma na područjima: Općine Pušća, Grada Velike Gorice i Općine Brežice na kroz razvitak novog zajedničkog turističkog proizvoda čiji temelji su u spoju kulturne baštine i tradicije vinarstva i vinogradarstva.

Partneri na projektu uz Općinu Pušću su Grad Velika Gorica, Grad Brežice te Obrtničko učilište – ustanova za obrazovanje odraslih, Zavod za podjetništvo turizem in mladino Brežice, Univerza v Mariboru, Fakultet za turizam, Brežice i Posavski muzej Brežice.

Sudjelovanje će Općini Pušća omogućiti priliku promocije izvan granica Hrvatske i povećati vidljivost u turističkom sektoru uz što dolazi i prostor za buduće prekogranične suradnje zahvaljujući partnerima iz Slovenije i Hrvatske.

sjever.hr 04.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.