Now Reading:
U Krapinu stiže preko 212 tisuća eura za sadnju drveća i postavljanje slavina s pitkom vodom na dječja i sportska igrališta
Full Article 2 minutes read

U Krapinu stiže preko 212 tisuća eura za sadnju drveća i postavljanje slavina s pitkom vodom na dječja i sportska igrališta

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitosti raspisao je Javni poziv za neposredno sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama vrijedan 17 milijuna eura, a jedan dio tih sredstava otišao je i u Grad Krapinu zahvaljujući brzoj i kvalitetnoj prijavi.

Sredstva su dodijeljena lokalnim i regionalnim samoupravama za sufinanciranje radova, opreme i usluga za provedbu mjera prilagodbe klimatskim promjenama i zaštite ozonskog sloja, a cilj je pridonijeti izgradnji zelene i klimatski neutralne Hrvatske.

Gradu Krapini je, za projekt vrijedan 265.788.75 eura, iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobreno 80 posto prihvatljivih troškova projekta, odnosno 212.631,00 eura.

U sklopu projekta planirana je sadnja 680 drveća i grmlja diljem grada, kao i izgradnja javnih slavina sa zdravstveno ispravnom pitkom vodom na dječjim i sportskim igralištima na 16 lokacija.

Zadovoljstvo odobrenim sredstvima istaknuo je gradonačelnik Grada Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović.

– Grad Krapina ovime postaje još zeleniji grad. Posaditi će se 580 novih stabala javora, divljeg kestena i magnolije te 100 grmova tise i gloga na lokacijama uz prometnice, na parkiralištima, u dvorištima škola i dječjeg vrtića. Dodatna vrijednost ovoga projekta svakako je i izgradnja javnih slavina koje će se postaviti na 16 dječjih i sportskih igrališta, tako da će svi imati dostupnu pitku vodu. U narednom razdoblju slijedi nam intenzivna sadnja i radovi diljem grada – rekao je gradonačelnik Gregurović, koji je ujedno zahvalio Vladi RH, resornom ministarstvu i Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na odobrenim sredstvima, istaknuvši kako se radi o znatnim sredstvima koja će gradovima i općinama omogućiti prilagodbu klimatskim promjenama.

sjever.hr

04.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.