Now Reading:
Općinu Desinić pogodila poplava; Škreblin: Bio je prolom oblaka. Spasili smo dvije kuće od poplava, službe su na terenu, čiste zemlju i mulj s cesta
Full Article 2 minutes read

Općinu Desinić pogodila poplava; Škreblin: Bio je prolom oblaka. Spasili smo dvije kuće od poplava, službe su na terenu, čiste zemlju i mulj s cesta

Nažalost i Krapinsko-zagorsku županiju je pogodila poplava, odroni zemlje i klizišta. Nastradala je općina Desinić i na teren su odmah izašle vatrogasne službe koje su radile na ispumpavanju vode iz poplavljenih područja.

Načelnik Općine Desinić Zvonko Škreblin rekao nam je kako je prolom oblaka trajao oko pola sata, bilo je jako i strašno.

Pale su jako velike količine kiše, sve je bilo puno vode. Zahvatilo je sjeverozapadni dio naše općine, mogu reći da se radi o gotovo pola općine. Svi odvodni jarci su se začepili, čak i potok koji je bio reguliran se razlio. Animirali smo vatrogasce i spasili smo dvije kuće, da u njih nije ušla voda. Treća je nažalost nastradala, voda je došla u garažu i dvorište. Na sreću nitko nije nastradao, a službe su i danas na terenu  – istaknuo je Škreblin.

Na cesti ima odrona, voda je s njiva donijela dosta mulja i zemlje, pa se to čisti sa strojevima i bagerima.

To sve pročišćavamo, a imamo i klizišta, ali na sreću nisu tako velika da se ne bi moglo prometovati, samo treba maknuti zemlju. Za sada sve radi i funkcionira. Ceste su sve prohodne, sad se još radi na dva mjesta, ali mještani imaju drugu cestu koju mogu koristiti dok se to ne riješi – naglasio je načelnik Desinića i dodao kako je šteta hvala Bogu nije strašna, ali je ima.

i.belošević/sjever.hr 04.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.