Now Reading:
Za 20 projekata u turizmu Međimurska županija osigurala 60 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

Za 20 projekata u turizmu Međimurska županija osigurala 60 tisuća eura

U ponedjeljak je u Svetom Martinu na Muri međimurski župan Matija Posavec svečano uručio ugovore korisnicima bespovratnih potpora u turizmu u 2024. godini. Ujedno su dodijeljeni i ugovori Hrvatske turističke zajednice za projekte lokalnih turističkih zajednica. Za ukupno 20 projekata Međimurska županija osigurala je odnosno dodijelila 60 tisuća eura bespovratne potpore dok je ukupna vrijednost spomenutih projekata 464 tisuće eura.

Ugovore koje je osigurala Međimurska županija dobili su obrti, trgovačka društva, OPG-ovi i fizičke osobe koje imaju registriranu uslugu smještaja i ugostiteljskih usluga u domaćinstvu. Minimalna potpora iznosi 2.500 eura, a maksimalna 10 tisuća eura dok je intenzitet potpore bio do maksimalno 50 % ukupno prihvatljivih troškova projekta.

Župan Matija Posavec je naglasio kako turizam u Međimurju raste iz godine u godinu. Tako su prošle godine zabilježili preko 220 tisuća noćenja što je za 7400 gostiju više nego godinu prije.

-To je samo jedan smjer razvoja turizma i razvoja Međimurja u smislu prezentacije njenih turističkih ljepota, a za sve ovo što radimo moramo imati i kvalitetnu infrastrukturu. Ta kvalitetna infrastruktura je da i dalje revitaliziramo naše turističke potencijale. Velika dva turistička projekta koja idu u svoju realizaciju su Hiža međimurske popevke u Donjoj Dubravi i revitalizacija pribislavečkog dvorca Feštetić vrijednih preko 13 milijuna eura – kazao je župan dodavši kako je u Međimurju potrebno još više smještajnih kapaciteta, još više projekata i manifestacija.

Direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula na konferenciji je pojasnio kako je od Hrvatske turističke zajednice odobreno financiranje za devet projekata ukupne vrijednosti 205 tisuća eura što je drugi najveći iznos među županijama u Hrvatskoj.

-To govori o kvaliteti projekata koji su bili kandidirani i sigurno će ta sredstva biti vrlo značajna za poboljšanje turističkih proizvoda i za bolju kvalitetu invenata koje organiziraju turističke zajednice – dodao je Grula.

msopek/sjever.hr 03.06.2024.

Input your search keywords and press Enter.