Now Reading:
Ivanečki Crveni križ nastavlja projekt Zaželi, s radom počelo osam radnica koje će pomagati starijim osobama
Full Article 2 minutes read

Ivanečki Crveni križ nastavlja projekt Zaželi, s radom počelo osam radnica koje će pomagati starijim osobama

Sukladno potpisanom ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda + plus za projekt „Zaželi – Zajedno za bolje sutra“, od ponedjeljka je u Crvenom križu Ivanec počelo raditi osam radnica koje će pružati usluge potpore i podrške za 48 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području Grada Ivanca i Općine Maruševec.

Od toga će pet radnica pomagati osobama na području grada Ivanca, dok će još tri radnice biti angažirane na brizi osoba u susjednoj Općini Maruševec.

Brinut će se za organiziranje njihove prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabavi hrane i dr.), obavljat će kućanske poslove (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva, pranje i glačanje rublja, nabava lijekova i drugih potrepština), pomagati im u održavanju osobne higijene itd.

Nositelj projekta, vrijednog 360 tisuča eura, jest Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec, a projektni partneri su Grad Ivanec i Općina Maruševec.

Trajanje projekta je 36 mjeseci, od kojih se 30 odnosi na pružanje usluga krajnjim korisnicima. U ponedjeljak je održan i prvi sastanak na kome su radnice upoznate s ciljevima projekta, podijeljeni su im materijali i oprema za rad te su se uputile na teren k svojim korisnicima.

Ravnateljica Crvenog križa Sanja Pajtlar uputila je zahvalu Gradu Ivancu na dosadašnjoj pomoći koju je zaposlenicama pružio u dva navrata, osiguravši sredstva za njihov rad i omogućivši im da nastave s poslom do aktiviranja novog EU projekta Zaželi.

Input your search keywords and press Enter.